Propunere a unei asociatii din Timisoara: cutii in zidurile spitalelor, unde mamele care nu isi pot ingriji copiii ii pot lasa pe noii-nascuti

De Adrian Panduru
4Comentarii
Propunere a unei asociatii din Timisoara: cutii in zidurile spitalelor, unde mamele care nu isi pot ingriji copiii ii pot lasa pe noii-nascuti
La Timișoara are loc un protest împotriva avortului în fața Maternității Odobescu de peste două săptămâni. Tot aici, la Timișoara, va avea loc și Marșul pentru Viață, sâmbătă, 25 martie, tot o manifestare antiavort. În aceeași idee, reprezentanții Asociației Darul Vieții din Timișoara solicită Guvernului și Parlamentului României, printre altele, și amplasarea de cutii în zidurile spitalelor, unde mamele care consideră că nu pot să-și îngrijească copiii să-i lase pe noii născuți.

Practic, reprezentanții asociației din urbea de pe Bega cer celor de la conducerea țării legiferarea plasării de instalații speciale de tip „baby box” în zidurile exterioare ale spitalelor, unde mamele care consideră că nu își pot îngriji copiii îi pot depune în condiții de siguranță, asta venind ca o ultimă soluție la o situație de criză. Conform reprezentanților asociației, aceste instalații pot preveni pruncuciderea și abandonul copiilor nou-născuți.

Reprezentanții Asociației Darul Vieții solicită ca Guvernul și Parlamentul României să creeze instrumente prin care să sprijine familia și femeia în criză de sarcină. Reprezentanții acestei asociații cer „restricționarea legii avortului la cazurile grave de handicap, viol și atunci când viața mamei se află în pericol, după exemplul legii din Polonia; acordarea, după a 14-a săptămână de sarcină, a unei indemnizații pentru femeia însărcinată, care să o sprijine în acoperirea nevoilor speciale care apar în perioada sarcinii; legiferarea plasării de instalații speciale de tip „baby box” în zidurile exterioare ale spitalelor, unde mamele care consideră că nu își pot îngriji copiii îi pot depune în condiții de siguranță – ca ultimă soluție la o situație de criză, aceste instalații pot preveni pruncuciderea și abandonul copiilor nou-născuți; aceste dispozitive sunt prezente în numeroase țări din lume, legiferarea posibilității, la cererea mamei care a pierdut sarcina, de a înmormânta legal copilul; posibilitatea oficierii la cerere a unei slujbe religioase adecvate, cum se procedează în cazul copiilor decedați la scurt timp după naștere și nebotezați și crearea posibilității legale ca femeia însărcinată care consideră că nu poate crește copilul să îl încredințeze spre adopție imediat după naștere, după modelul adopției începute în perioada de sarcină care este utilizat în S.U.A., Marea Britanie, Australia”.

Pe lângă protestul antiavort care este încă în derulare, la Timișoara va avea loc Marșul pentru Viață 2017, sâmbătă, 25 martie 2017. În Timișoara Marșul este organizat de toate cultele creștine și organizațiile pro-viață și pro-familia; se va porni de la Biserica ”Sf. Maria Regina Păcii” la ora 12.00. De asemenea, în perioada 1 martie-9 aprilie se desfășoară acțiunea ”40 de Zile pentru Viață” în fața Spitalului de Ginecologie de pe str. Odobescu din Timișoara, „o veghe pașnică de rugăciune în folosul copiilor nenăscuți”.

„O societate este puternică atunci când respectă legea lui Dumnzeu, când păzește dreptatea și când își ocrotește membrii ei slabi. Iar copilașii nenăscuți și femeia în criză de sarcină reprezintă o categorie aparte de care depinde viitorul unei națiuni”, transmite Gerda Chișărău, Asociația Darul Vieții.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor