Proiect din fonduri europene de peste un milion de lei, finalizat la Timisoara

De M. Hoster
Proiect din fonduri europene de peste un milion de lei, finalizat la Timisoara
După eforturi care au durat câţiva ani şi un proces de finanţare dificil, o societate timişoreană din domeniul IT a reuşit să ducă la bun sfârşit un proiect cu finanţare europeană care va avea ca efect rezolvarea problemelor interne legate de managementul stocurilor şi a contabilităţii. Cea mai mare parte a banilor a fost acordată prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Societatea timişoreană ETA2U a anunţat finalizarea oficială a proiectului intitulat „Creşterea eficienţei economice a S.C. ETA2U SRL prin extinderea unui sistem ERP”, cofinanţat prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Valoarea totală a proiectului a fost de 1,163 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 577.920 de lei. Durata de punere în aplicare a fost de 13 luni.

„A fost un efort foarte mare. A trebuit organizată o licitaţie internaţională pentru desemnarea firmei furnizoare a softului de tip ERP (n.r. Enterprise Resource Planning). Noi începusem deja implementarea unui asemenea program complex, iar proiectul european ne-a ajutat să ducem la bun sfârşit acţiunea. Avantajele obţinute sunt numeroase. Spre exemplu, înaintea implementări acestui soft în fiecare an, la final, în luna decembrie trebuia să desfăşurăm operaţiunea de inventar. Suntem o firmă de dimensiuni mari, cu zeci de filiale. Inventarul dura o săptămână şi ţinea blocaţi numeroşi oameni. Iar problemele descoperite erau numeroase, lipsa din stoc era mare de ordinul sutelor de milioane de lei vechi. După ce am implementat noul soft durata inventarului a scăzut la numai 8 ore de lucru! Iar diferenţele de stocuri au fost de câteva milioane de lei vechi!”, a declarat Romulus Lucaciu, conducătorul societăţii câştigătoare.

Chiar dacă problemele legate de punerea în aplicare a proiectului cu finanţare europeană au fost multiple, suma nerambursabilă nefiind încă virată în conturile firmei, Lucaciu ne-a mai declarat că va mai încerca şi în continuare accesarea de asemenea proiecte.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !