Program special de Pasti pentru beneficiarii Fundatiei Pentru Voi

De Valentin Rusu
Program special de Pasti pentru beneficiarii Fundatiei Pentru Voi
Vine Paştele şi toţi se pregătesc să întâmpine aceste sărbători aşa cum se cuvine. Fundaţia „Pentru Voi” nu face excepţie de la regulă. În apropierea Sfintelor Sărbători Pascale, Fundaţia „Pentru Voi” a pregătit un program special pentru ca beneficiarii săi să se bucure de atmosfera binecuvântată specifică Paştelui.

Pregătirile au început încă de săptămâna trecută, când beneficiarii au participat, în funcţie de confesiunea lor religioasă şi de dorinţa acestora, la slujbe religioase: Părintele Claudiu Roşoiu, de la Parohia Ortodoxă din Freidorf, i-a spovedit şi i-a împărtăşit cu Sfintele Taine pe cei de confesiune ortodoxă, chiar în centrele de zi. Beneficiarii de confesiune catolică au participat la o slujbă de binecuvântare organizată pentru ei de Biserica Catolică din Freidorf, iar beneficiarii locuinţelor protejate de alte confesiuni au fost însotiţi la lăcaşele de cult, pentru a primi binecuvântarea. Încă de la începutul Postului Sfintelor Paşti, bucătarul fundaţiei a inclus pe lângă meniul clasic şi unul special, cu preparate de post. Atât centrele de zi, cât şi locuinţele protejate ale Fundaţiei „Pentru Voi” au fost aranjate şi decorate pentru Paşti. În duminica Floriilor, beneficiarii locuinţelor protejate au participat la un picnic în grădina „Pentru Voi”, organizat de tinerii cluburilor Rotaract Timişoara şi Rotaract Târgu Mureş, unde toţi participanţii au avut parte de jocuri, voie bună şi bucate delicioase preparate de iscusiţii tineri rotaractieni.

Săptămâna aceasta, la fel ca în fiecare an, cei 192 de beneficiari vor primi fiecare un pachet de Paşti, în valoare de 66 de lei, ce va conţine o pâine, un cozonac, un pachet de brânză, un suc la 2l, o bucată de şunculiţă ţărănească, 1 kg de portocale, 1 kg de banane şi 2 kg de mere. În perioada 18 – 21 aprilie, centrele de zi “Orizonturi Noi”, „Ladislau Tacsi” şi „Împreună” vor fi închise. Cele 6 locuinţe protejate vor funcţiona normal, cei 30 de beneficiari urmând să fie însoţiţi sâmbătă la Slujba de Înviere, iar duminică, conform tradiţiei, vor servi masa de Paşti cu preparate alese precum carne de miel, ouă roşii, pască, cozonac.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor