Profesorii – in focul examenelor. Peste 1000 de candidati din Timis vor sa fie profesori titulari

De Valentin Rusu
Profesorii – in focul examenelor. Peste 1000 de candidati din Timis vor sa fie profesori titulari
Nu numai elevii au fost în focul examenelor în această perioadă, ci şi profesorii. Peste 1000 de cadre didactice din Timiş au susținut astăzi examenul de titularizare.

La cele patru centre de examinare din Timiș, organizate pentru examenul de titularizare, s-au înscris peste 1100 de candidați. Pentru postul de educator s-au înscris 198 de candidaţi, care au la dispoziţie 19 posturi de educator în limba română, 23 de posturi în limba germană, 6 în limba maghiară, unul în ucraineană şi unul în învăţământul special.

Candidaţii au avut patru ore la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor. Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 149 de discipline de concurs au fost asigurate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare.

În Timiş, cele mai multe posturi titularizabile sunt de educatoare în limba germană – 23, două la educaţie civică şi sport, patru pentru învăţători în limba maghiară, 12 – învăţători în limba română, opt la muzică instrumentală.

În total, în Timiş sunt 82 de posturi titularizabile în mediul urban şi 21 în mediul rural. Rezultatele la proba scrisă vor fi anunţate în 25 iulie. Contestaţiile se vor putea depune la sediile inspectoratelor şcolare, în zilele de 25 iulie, până la ora 21:00, şi 26 iulie, până la ora 15:00.

Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, s-au înscris la concurs 1163 de candidaţi. Dintre aceştia, 1123 au primit dreptul de participare la examen. 40 de candidaţi dintre cei înscrişi nu au participat la examinare pentru că le-a lipsit nota de la inspecţia la clasă – 38 şi pentru că au obținut note sub 5 la inspecţia la clasă – doi candidaţi. Prin urmare, au fost prezenţi 1013 candidaţi. 110 dintre aceștia au absentat, iar 61 s-au retras – 4 din motive medicale şi 57 din motive personale. Pentru a promova examenul de titularizare, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 la proba scrisă. Pentru postul de suplinitor, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor