Probleme cu incalzirea? A fost redus debitul de gaze pentru Timisoara!

De A. Strugariu
Reactualizat la:
9Comentarii
Probleme cu incalzirea? A fost redus debitul de gaze pentru Timisoara!
© TION - Probleme cu incalzirea? A fost redus debitul de gaze pentru Timisoara!
Conducerea Colterm a anunţat, marţi dimineaţă, că a fost redus debitul de gaze pentru Timişoara, compania locală de termoficare fiind limitată la consum, ca urmare a temperaturilor scăzute întregistrate în ultimele zile în toată ţara. Reprezentanţii societăţii dau asigurări că fac toate eforturile pentru ca timişorenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire să nu rămână în frig şi îşi cer scuze consumatorilor dacă au avut parte de „disconfort termic”.

Compania timişoreană de termoficare a fost nevoită să treacă preponderent pe cărbune. „Date fiind temperaturile scăzute înregistrate în ultimele zile în toată ţara, din dispoziţia Dispeceratului Naţional de Gaze s-a redus debitul de gaze pentru Timişoara, mai exact, am fost limitaţi la un consum redus, condiţii în care SC Colterm SA a fost nevoită să modifice schemele de funcţionare. Ca rezultat, o parte din gazul suport utilizat la CET Sud pentru arderea cărbunelui a fost transferat pe CET Centru. În această situaţie am trecut la funcţionarea la capacitate maximă, cu preponderenţă pe cărbune”, a anunţat, marţi dimineaţă, directorul general al Colterm, Petrică Pampu. El a precizat că debitul de gaze a fost redus cu 35%.

Reprezentanţii societăţii spun că fac mari eforturi pentru a le asigura căldură la parametri optimi timişorenilor racordaţi la sistemul centralizat şi îşi cer scuze de la consumatori dacă au avut de suferit în ultimele zile din cauza limitărilor impuse.

„La ora actuală, se depun eforturi mari pentru menţinerea confortului termic şi asigurarea cu căldură la parametri optimi a tuturor cetăţenilor Timişoarei racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, condiţiile de livrare a gazului fiind încă dificile. Dorim pe această cale să îi asigurăm încă o dată pe toţi abonaţii noştri că ne preocupăm permanent de confortul termic din apartamentele sau din spaţiile cu altă destinaţie din municipiu şi, de asemenea, dorim să ne cerem scuze consumatorilor din imobilele unde, în ultimele zile, limitarea consumului de gaz a generat disconfort termic”, a adăugat Pampu.

Şeful Colterm spune că deocamdată societatea nu a primit reclamaţii de la timişoreni.

„Noi în continuare reuşim aproape să fim la parametrii normali folosind preponderent cărbune. Momentan nu avem reclamaţii, nu s-a întâmplat ca timişorenii să reclame că nu sunt temperaturi optime în apartamente”, susţine Pampu.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor