Pro Democratia: Robu este pasibil de o amenda de 5.000 de lei

De B.A.M
Reactualizat la:
1Comentariu
Pro Democratia: Robu este pasibil de o amenda de 5.000 de lei
© TION - Nicolae Robu
Asociaţia Pro Democraţia continuă monitorizarea activităţii aleşilor locali şi susţine că primarul Timişoarei, Nicolae Robu, ar putea încasa o amendă de până la 5.000 de lei din partea prefectului judeţului Timiş. Robu ar putea primi această amendă deoarece nu a depus, în 2014, un raport privind „starea economică, socială şi de mediu” a Timişoarei.


Reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia spun că, potrivit Legii 215/2001, primarul are obligativitatea de a prezenta anual în Consiliul Local un raport privind „starea economică, socială şi de mediu” a Timişoarei. Reprezentanţii APD mai spun că acest raport este important deoarece pe baza lui se elaborează „strategii privind starea economică, socială şi de mediu” a Timişoarei pe anul în curs.

Într-adevăr, în luna mai a anului trecut, pe site-ul Primăriei Timişoara apare un raport cu acest titlu, semnat de Nicolae Robu, care are nu mai puţin de 200 de pagini.

Totuşi, reprezentanţii Asociaţiei Pro Democraţia susţin că acest raport trebuie întocmit anual de către primar, iar în acest an Nicolae Robu nu a făcut acest lucru, ci a prezentat doar un raport de activitate, de asemenea obligatoriu prin lege.

„Cel puţin în cazul <raportului primarului privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale>, raport care trebuie prezentat consiliului local în primul trimestru al fiecărui an, Legea 215/2001, (…) prevede: <(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei următoarele fapte: d) neprezentarea de către primar sau preşedintele consiliului judeţean a rapoartelor prevăzute de lege, din culpa lor>”, spun cei de la Pro Democraţia.

Ei mai precizează că amenda este dată de către Instituţia Prefectului Timiş, instituţie care a sesizat, încă din luna februarie a acestui an, atât membrii Consiliului Local Timişoara, cât şi primarul Timişoarei asupra obligativităţii depunerii rapoartelor de activitate şi a acestui raport privind „starea economică, socială şi de mediu”.

„Ne adresăm aşadar Primarului Municipiului şi Consiliului Local Timişoara cu solicitarea de a publica, spre informarea cetăţenilor Timişoarei, aceste documente şi concluziile analizei lor în cadrul plenului CLT. Menţionăm că noi, APD-Timişoara, am adresat deja în acest sens o solicitare de informaţii de interes public domnului Ioan Cojocari, secretar al CLT, înregistrată cu numărul SC2014-014291 în 2 iunie 2014. Termenul legal de răspuns conform legii 544/2001 este de 10 zile dar, după cum se vede, a fost deja depăşit”, concluzionează cei de la Pro Democraţia.

UPDATE. Reprezentanţii Primăriei Timişoara afirmă că raportul respectiv a fost întocmit de primar în luna martie, însă nu a fost încă publicat pe site-ul instituţiei şi urmează să fie prezentat consilierilor locali la următoarea şedinţă de plen.

„Raportul privind strategia economică, socială şi de mediu a municipiului Timişoara pe anul 2014 este parte integrantă din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană şi a fost întocmit de către primarul Nicolae Robu încă din luna martie a acestui an. El urmează să fie prezentat pe site-ul instituţiei în data de 30 iunie şi în plenul Consiliului Local Timişoara la următoarea şedinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Alina Pintilie.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor