Primii elevi din Timisoara care vor face ore in container

De Roxana Deaconescu
10Comentarii
Primii elevi din Timisoara care vor face ore in container
© foto: Primaria Timisoara
Până să amenajeze spații noi pentru ca elevii de la Școala 30 să nu mai meargă la ore după-amiaza, reprezentanții primăriei le cumpără containere. 150 de elevi din ciclul primar își vor ține orele în șase săli de clasă amenajate într-o construcție modulară de tip container.

Așa cum tion.ro anunța deja, transformarea uneia dintre cele mai căutate școli din Timișoara trece prin containere. Reprezentanții primăriei se pregătesc de extinderea unității de învățământ, pe care o vor face însă în două etape. Primul proiect presupune extinderea corpului D, cel cu bazinul de înot, iar cel de-al doilea construcția de clădiri noi. Până atunci însă, elevii de la Școala 30 vor fi primii din Timișoara care își vor ține orele într-o construcție modulară de tip container metalic, care va fi amplasată chiar lângă școală.

Elevii nu pot fi obligați să învețe în astfel de construcții, așa că cei care se ocupă de școală au obținut acordul părinților.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au trimis deja către SEAP – Sistemul Electronic de Achiziții Publice – anunțul de participare la licitația pentru achiziția construcțiilor modulare cu destinația spații de învățământ pentru șase săli de clasă la Școala Gimnazială nr. 30 de pe str. Aștrilor nr. 13.

„În baza contractului, va fi furnizat, montat și pus în funcțiune la Școala Gimnazială nr. 30 un ansamblu modular format din container tip metalic având șase săli de clasă complet echipate, un coridor central, grupuri sanitare pentru fete și băieți și spațiu prevăzut pentru persoane cu handicap complet utilate conform standardelor și normativelor în vigoare necesar celor 150 de elevi din ciclul primar, în conformitate cu cerințele impuse în Caietul de sarcini”, se arată în anunț.

Potrivit anunțului, construcția modulară ar trebui să fie adusă la Timișoara în termen de două luni de la data atribuirii contractului. Municipalitatea nu vrea să plătească pentru aceasta mai mult de 512.605 lei fără TVA, adică nu mai mult de 133.000 de euro cu tot cu TVA, bani din bugetul local. Ofertele pot fi depuse până în 19 octombrie, la ora 16, urmând să fie evaluate până în 13 noiembrie, ora 18.

Școala Generală 30 este una dintre cele șapte unități de învățământ din Timișoara în care încă se mai face școală după-amiază. Elevii merg la ore în două schimburi la școlile gimnaziale nr. 24, 13, 19, 30, 7, la Liceul Grigore Moisil și la Liceul Sportiv Banatul.

Articole pe aceeași temă:

Foto: Primaria Timisoara
S-a deschis noul an școlar, iar mulți elevi din Timișoara încă merg la ore după-amiaza. Primarul Nicolae Robu susține că, orice investiții ar face municipalitatea, tot nu sunt suficiente, pentru că legea spune că toți elevii trebuie admiși, iar numărul lor crește de la an la an. Șapte unități de ...
container-sala-de-clasa-sursa-foto-primaria-timisoara
Școala Generală 30 va trece în următorii ani printr-o transformare serioasă. Reprezentanții primăriei se pregătesc de extinderea unității de învățământ. Până atunci însă, vor cumpăra „containere”, pentru că sălile de clasă sunt insuficiente. Nu vorbim despre containere de muncitori, ci despre constr...10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor