Primarul Timisoarei viseaza la un salariu lunar de 5.000 de euro

De Roxana Deaconescu
39Comentarii
Primarul Timisoarei viseaza la un salariu lunar de 5.000 de euro
© Tion: Primarul Timisoarei viseaza la un salariu lunar de 5.000 de euro
Nicolae Robu se plânge din nou de Guvernul României, care a mărit salariile bugetarilor fără să țină cont de unde fac primăriile rost de bani. Mai mult, edilul-șef insistă că leafa unui primar de talia unui oraș cum este Timișoara ar trebui să fie de 5.000 de euro, nu de 5.000 de lei.

Edilul Timișoarei susține măsura luată de guvern este aberantă și că nu este luată ținând cont de toate aspectele, primarii fiind lăsați la o parte, deși ei au o răspundere uriașă.

Cred că pot vorbi în numele tuturor primarilor. Sunt nemulţumit că de aceste majorări de salarii dintr-o logică idioată nu beneficiază şi primarii şi cei aleşi, ci beneficiază doar funcţionarii publici, doar persoanele angajate în aparatele instituţiilor autorităţilor publice locale. Este aberant. Răspunzi de toate proiectele europene, dar nu ai voie să primeşti bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. Eu am venit cu această idee: să existe o retribuţie fixă, care poate fi cea de acum, dar la care să ţi se adauge bonusuri care să fie măsurate nu în bani daţi cu titlu de ajutor social, ci în funcţie de realizări în fonduri atrase de la UE, în obiective făcute pentru oraşul tău. (…) Care e logica în a da un bonus de 75% la salariu doar angajaţilor din primării care lucrează pe proiecte europene, iar primarii să nu primească nimic, deşi ei au o răspundere uriaşă, manageriază tot ce se întâmplă pe fonduri europene, asigură cash flow-ul şi, evident, suportă toată interacţiunea cu firmele, care nu este deloc uşoară, mai ales în România de astăzi, când o mulţime de firme sunt neserioase şi nu le poţi filtra. (…) Pot să devin încă o dată impopular prin faptul că vreau salariu mai mare. Consider că la nivelul unui oraş atât de complex cum este Timişoara un primar ar trebui să câştige circa 5.000 de euro pe lună, 4.000 sau 5.000 de euro pe lună”, a explicat, marți, primarul Timișoarei.

Întâiul gospodar al orașului crede că era de datoria mai-marilor de la București să vină și cu venituri suplimentare pentru administrațiile publice locale, ca să poată asigura salariile funcționarilor publici.

În momentul în care tu, guvern, vii şi creezi o cheltuială suplimentară la nivelul unei autorităţi publice locale, ai datoria elementară să asiguri şi venituri suplimentare. Ce trebuie făcut şi sper să se facă măcar cu ocazia modificării de Cod Fiscal, care am înţeles că se va face odată cu semestrul al doilea din acest an, lucru care este cam atipic, este să se mărească cota din impozitul pe venitul global care rămâne la bugetele locale, de la 41.75%, cât este acum, la 45%. Atunci este un lucru cinstit. În loc să se ducă toţi banii care se duc acum la bugetul centralizat al ţării se vor duce cu ceva mai puţin, cam cu cât s-au majorat cheltuielile administraţiilor publice locale. (…) Dacă guvernul face asta, merită apreciat pentru că a făcut un lucru corect în raport cu administraţiile publice locale. Dacă nu face asta, trebuie şi pentru asta să fie criticat, pentru că este profund incorect cu administraţiile publice locale, obligându-le la cheltuieli şi trăgând doar foloase”, a conchis Robu, ținând să precizeze că este ușor pentru Guvernul PSD să majoreze salariile cu banii altora.39Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor