Primarul Timisoarei ii invita pe cei deranjati de taierea arborilor din Libertatii sa ii numere pe cei plantati de el

De B.A.M
61Comentarii
Primarul Timisoarei ii invita pe cei deranjati de taierea arborilor din Libertatii sa ii numere pe cei plantati de el
© TION: Primarul Timisoarei ii invita pe cei deranjati de taierea arborilor din Libertatii sa ii numere pe cei plantati de el
Primarul Nicolae Robu s-a arătat extrem de deranjat de cei care îl acuză că a tăiat copacii din zona centrală a Timişoarei şi spune că pieţele din ţările vestice nu au copaci. Ironic, primarul Timişoarei i-a invitat pe cei care deplâng lipsa copacilor din Piaţa Libertăţii să îi numere pe cei plantaţi de el şi le-a transmis că este dispus să organizeze chiar el un protest împotriva sa, deoarece a remarcat că „ei nu sunt în stare”.


Vă reamintim că mai mulţi timişoreni s-au declarat nemulţumiţi de faptul că în Piaţa Libertăţii au mai rămas doar doi copaci. Unii au organizat chiar şi proteste, recent, pentru a atrage atenţia că piaţa este lipsită de vegetaţie. Nicolae Robu susţine, însă, că la finalul proiectului piaţa va fi dotată cu mobilier stradal şi va avea şi vegetaţie, după modelul altor pieţe din Italia, Spania sau Austria.

„Toată zona istorică va avea un mobilier stradal format inclusiv din vegetaţie. Dar, dacă vă uitaţi cum arată pieţele din lume, pieţele adevărate din Roma, din Veneţia, Florenţa, din ce oraş vreţi dumneavoastră din Spania, Franţa, Austria din Anglia şi aşa mai departe, vă puteţi uita şi în România, şi în Timişoara. Aici, pieţele nu sunt abundente în vegetaţie, în Piaţa Unirii vedeţi vreun copac? Nimeni nu s-a plâns că în Piaţa Unirii nu sunt copaci! Nu ştiu de ce se face atâta caz că nu sunt copaci în Piaţa Libertăţii! Aveţi răbdare, că încă nu e gata, deocamdată se face pavajul. Aţi văzut Piaţa Libertăţii, aţi văzut cum arăta înainte, făcută de marii arhitecţi ai vremii? Eu am postat o poză pe Facebook. Se creează teme false”, a afirmat Robu.

piata libertatii veche

El a ţinut să precizeze că, de fapt, copacii nici nu ar rezista în noua Piaţă a Libertăţii.

„Oraşul va arăta foarte bine şi nu se inovează nimic, mergem pe ceea ce este consacrat în lume. De fapt copacii nici nu rezistă într-o piaţă în care stabilimentul este dens ca să poată avea rezistenţă în timp pavelele. De aceea şi la alţii pieţele arată tot în stilul acesta, cum arată Piaţa Unirii, cum arată Piaţa Libertăţii la noi. De ce fiecare vrea să fie specialist? Există nişte specialişti care au lucrat în lume, nu într-un singur loc”, a mai spus Robu.

În momentul în care jurnaliştii prezenţi la conferinţa de presă i-au arătat o poză din proiectul de reamenajare a Piaţei Libertăţii, trimisă la momentul respectiv chiar de primărie, în care se poate observa că aceasta era plină de copaci, Robu a replicat: „Eu dacă arunc o privire întreb ce pădure este asta? Vorbim de o piaţă sau de o pădure. Este o simulare, nu este un proiect! Pe de altă parte, noi vorbim despre un proiect care se implementează, nu despre un proiect pe care îl vântură X sau Y. Aş vrea să îi văd pe acei protestatari să vină să îmi prezinte o creaţie a lor vreodată! Undeva pe planeta asta, să văd în ce constă valoarea lor.”

În replică, el a arătat o poză veche cu Piaţa Libertăţii, în care se poate vedea şi Coloana Fidelităţii şi i-a îndemnat pe jurnalişti să numere copacii, susţinând că aceştia nu existau atunci.

„Iată Piaţa Libertăţii cum arăta, număraţi copacii din Piaţa Libertăţii! În momentul în care în Piaţa Libertăţii era Coloana Fidelităţii”, a replicat Robu.
Ironic, primarul i-a mai îndemnat pe cei care se opun tăierii copacilor din această piaţă să îi numere pe cei 3900 plantaţi de diferitele firme care au avut contracte cu Primăria Timişoara în cei doi ani şi jumătate de mandat.

„Atenţie, cine nu crede că am plantat 3900 de copaci să meargă să-i numere! Da?!… Nu îl am ca model (pe Adrian Năstase – n.r.), ca mentor. (…) Vă spun eu că au fost unii să îi numere. Şi ştiţi ce au găsit? Au găsit câţiva copaci în plus faţă de cei pe care i-am numărat. Şi am aflat şi explicaţia: cum eu sunt foarte exigent faţă de firmele care lucrează, când m-am dus în zona Bălcescu, pe Ciprian Porumbescu, am fost nemulţumit că nu au fost plantaţi. Am întrebat: aici de ce nu sunt copaci şi în schimb i-aţi pus nu ştiu unde? Păi era mai bine dacă i-aţi fi pus aici! Toată lumea era de acord, pentru că era o chestie de bun simţ, nu trebuia să fii specialist. Şi atunci, ca să scape de mine, ei nu i-au mutat de unde i-au pus şi au mai pus nu ştiu câţi ca să scape de gura mea”, a mai spus Robu.

Tot ironic, primarul Timişoarei le-a transmis celor care îl contestă că este dispus să organizeze chiar şi un protest împotriva sa, deoarece „ei nu sunt în stare”

„Haideţi să nu creem atâta scandal toată ziua, pentru că unii probabil că au frustrări pentru că nu au lăsat nimic în urma lor, n-au făcut nimic niciodată şi atunci tot creează teme să fie şi ei luaţi în seamă. Că nu pot să îmi explic altfel atitudinea lor. O dată nu au venit la o discuţie constructivă, o discuţie pozitivă. (…) Nu e după cât de vocali sunt unii sau alţii. (..) Eu nu îmi fac nicio grijă faţă de aceşti cârtitori. N-au decât să cârtească, sunt adeptul libertăţii exprimării opiniilor, le-am dat aprobări întotdeauna. Aş fi în stare, ca să le demonstrez cât de democrat sunt, să organizez eu o acţiune de protest la care să îi chem eu pe toţi cei care sunt nemulţumiţi de mine, pentru că ei nu sunt în stare să organizeze. Poate va ieşi mai bine dacă le-o organizez eu. Pentru că ei au făcut vreo trei tentative şi nu le-a ieşit niciuna. Le-o organizez eu să îi ajut”, a concluzionat primarul Timişoarei.

 61Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor