Primaria Timisoara vrea sa interzica din nou mersul pe bicicleta prin centrul orasului

De A. Strugariu
Reactualizat la:
134Comentarii
Primaria Timisoara vrea sa interzica din nou mersul pe bicicleta prin centrul orasului
Primaria Timisoara vrea sa interzica din nou mersul pe bicicleta prin centrul orasului
Dacă anumite restricţii de circulaţie pentru biciclişti au fost eliminate în urmă cu câţiva ani la Timişoara, în sensul că acestora li s-a permis în cele din urmă să pedaleze şi prin centrul oraşului, acum autorităţile locale vor să le reintroducă. Se propun amenzi între 100 şi 200 de lei pentru mersul pe bicicletă prin Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii, pe strada Mărăşeşti şi strada Alba Iulia. Consilierii locali vor avea ultimul cuvânt de spus.

Pe site-ul Primăriei Timişoara a fost postat recent un proiect de hotărâre care prevede completarea Hotărârii de Consiliu Local 371 din 2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza municipiului. Mai exact, se propune interzicerea circulaţiei pe biciclete în Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii, precum şi pe străzile Mărăşeşti şi Alba Iulia, fără avizul Comisiei de circulaţie de la nivelul Primăriei Timişoara. În referatul proiectului de hotărâre se motivează că aceste zone reprezintă zone de interes turistic, unde au loc adesea evenimente cultural-artistice, iar bicicliştii, care folosesc aceste zone „atât pentru tranzit, cât şi pentru agrement”, ar „obstrucţiona” circulaţia pietonală şi desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor respective. Drept urmare, autorităţile cred că „se impune restricţionarea circulaţiei în sensul interzicerii mersului pe bicicletă”.

Sunt prevăzute şi sancţiuni contravenţionale, amenzi între 100 şi 200 de lei, pentru bicicliştii care ignoră interdicţiile din zonele mai sus menţionate.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara, cei care au elaborat noul proiect la iniţiativa primarului Nicolae Robu, spun că problema o reprezintă faptul că unii biciclişti circulă cu viteză prin centrul oraşului şi există riscul ca persoanele vârstnice sau copiii să fie accidentaţi.

„Problema este în principal viteza cu care circulă unii biciclişti prin centru. Domnul primar a primit mai multe sesizări de la cetăţeni pe această temă, oamenii ne-au sesizat şi pe noi, aşa că am studiat vechea hotărâre şi am zis să propunem nişte reglementări clare. Este o iniţiativă a domnului primar, dânsul o susţine, vom vedea ce se hotărăşte în consiliul local. Ştim că părerile sunt împărţite pe această temă, întotdeauna au fost şi argumente pro şi contra, unii spun că ar trebui să se circule cu bicicletele prin centru, alţii că nu suntem pregătiţi şi că se merge cu viteză, că sunt copii… Consilierii vor vota, noi vom proceda după cum stabileşte consiliul local”, ne-a declarat directorul adjunct al Poliţiei Locale Dorel Cojan.

Restricţii similare au existat şi în trecut, dar Consiliul Local Timişoara a adoptat, în 2011, o hotărăre prin care a stabilit să permită circulaţia bicicletelor în Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii şi Piaţa Traian, pe strada Alba Iulia şi strada Ştefan cel Mare, între Piaţa Traian şi strada Aurel Vlaicu. Rămâne de văzut dacă aleşii vor aproba sau nu noul proiect propus.134Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor