Primaria Timisoara are sansa sa cumpere cel mai cunoscut bordel al orasului din perioada interbelica

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
11Comentarii
Primaria Timisoara are sansa sa cumpere cel mai cunoscut bordel al orasului din perioada interbelica
© TION: Primaria Timisoara are sansa sa cumpere cel mai cunoscut bordel al orasului din perioada interbelica
Clădirea în care a funcționat cel mai cunoscut bordel al Timișoarei din perioada interbelică ar putea ajunge în proprietatea primăriei, dacă consilierii locali decid să… își exercite dreptul de preempțiune la intenția proprietarilor de vânzare a imobilului de pe strada Romulus nr. 32.

Vorbim despre bordelul „Șari-Neni”, de la intersecția străzilor Romulus și Odobescu. Nu este prima dată când clădirea din cartierul Elisabetin ajunge în atenția consilierilor locali. În urmă cu mai bine de doi ani, aleșii au mai avut pe mese un proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preempțiune, așa că au decis că nu se merită ca primăria să dea 220.000 de euro pe faimosul imobil.

De data aceasta, Primăria Timișoara are șansa să cumpere clădirea în care a funcționat „Șari-Neni” la jumătate de preț. Proprietarii vor să o vândă municipalității cu 120.000 de euro.

La următoarea ședință ordinară, consilierii locali vor dezbate pe marginea proiectului „privind neexercitarea dreptului de preempțiune din partea Consiliului Local Timișoara, la intenția de înstrăinare a spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință – Spațiu alimentație publică – Restaurant, situat în strada Romulus nr. 32 la prețul de 120.000 de euro”.

Funcționarii din primărie susțin însă că imobilul în care a funcționat „Șari-Neni” nu prezintă interes pentru primărie, nici pentru Biroul Spații cu altă Destinație, nici pentru Biroul Școli Spitale și nici pentru Biroul Sport, Cultură.

Coproprietari sunt Daniel Gheorghe Petromaneanț, Manuela-Delia și Marin Bîlc, care au trimis mai întâi o adresă Direcției Județene de Cultură Timiș privind exercitarea dreptului de preempțiune, iar apoi municipalității.

„Spațiul are o suprafață utilă de aproximativ 564,87 metri pătrați, este compus din patru săli de mese, sală de protocol, bar, hol intrare, grup sanitar, duș, opt magazii, bucătărie, două coridoare, spălătorie, două garderobe, camere frig, birou, două grupuri sanitare, grădină de vară, terasă la parter, iar la subsol trei săli de mese, bar, două coridoare, hol, magazii, 820/1250 mp teren în proprietate”, se arată în referatul ce însoțește proiectul de hotărâre. Clădirea în discuție ocupă poziția 63 în Lista Monumentelor Istorice din 2015.

Potrivit Wikipedia, proprietara bordelului era Földessy Charlotta – Șarlota. Sub paravanul unui restaurant cochet și intim, bărbații găseau acolo tot ce doreau, la servicii impecabile și cu o ofertă prezentată în albume cu fotografii realizate de un fotograf profesionist. Localul a fost desființat după cel de-al Doilea Război Mondial, iar pe vremea comunismului a funcționat ca un bufet, iar apoi a fost transformat în restaurant.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor