Primaria incearca sa mute stalpii de troleibuz care stau in calea largirii drumului Dumbravita – Autostrada A1

De Roxana Deaconescu
23Comentarii
Primaria incearca sa mute stalpii de troleibuz care stau in calea largirii drumului Dumbravita – Autostrada A1
© Foto: arhiva
Primarul Timișoarei cere Consiliului Județean Timiș să îi transfere drumul care leagă Dumbrăvița de autostrada Timișoara-Arad, iar președintele CJ îi cere să mute stâlpii, pentru ca autoritățile județene să poată lărgi șoseaua la patru benzi cu fonduri europene. Primarul Timișoarei se conformează și întocmește un proiect de hotărâre, dar crede că drumul ales de CJ pentru lărgirea șoselei este o greșeală și că 2021 ne va găsi cu șantier spre autostradă.

Epopeea drumului care leagă localitatea Dumbrăvița de Autostrada A1 continuă. După ce Nicolae Robu a cerut CJT să transfere șoseaua primăriei, Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, susține că nimeni nu poate lărgi drumul, pentru că în calea proiectului de lărgire stau stâlpii de troleibuz puși acolo cu fonduri europene.

„Fac un apel la domnul primar Nicolae Robu să vină în sprijinul acestui proiect nu cu a prelua drumul, pentru că nu-l poate prelua, fiind pe raza unei alte unități administrative, ci cu a ne sprijini în situația delicată cu stâlpii care au fost montați în cadrul proiectului privind linia de troleibuz. Aici este o problemă delicată pentru că acei stâlpi trebuie mutați, ei sunt în inventarul Primăriei Timișoara. Sunt convins că toți vrem să realizăm această investiție și sper să o scoatem la capăt”, spunea Dobra zilele trecute.

Nicolae Robu se conformează totuși și spune că face demersurile pentru mutarea stâlpilor, operațiune pentru care este nevoie de aprobări de la autoritatea de management.

„Părerea mea este că nu e acesta drumul bun, drumul de urmat. Dacă se merge pe această idee, există riscul să ne prindă 2021 cu șantier pe drumul de legătură între Timișoara și Autostrada A1, ceea ce ar fi dezastruos. Noi așteptăm, în 2021, peste un milion de turiști în Timișoara, când va fi Capitală Europeană a Culturii. Foarte mulți dintre acești turiști vor veni cu mașinile de pe o rază de circa 1.000 de km în jurul Timișoarei. Acestea sunt estimările specialiștilor în domeniu. Soluția bună, consider eu, că ar fi, să se realizeze această lărgire la patru benzi a acestui drum pe venituri proprii. Dacă nu se poate, să se transfere drumul la primărie, îl preluăm și apoi finanțăm din bugetul local al Timișoarei acest obiectiv, pentru că el este unul foarte important pentru Timișoara, pentru timișoreni și pentru cei ce vor veni în Timișoara. Sunt deschis și la un parteneriat cu CJ și venim fiecare cu o contribuție. Dar să nu se aștepte fondurile europene, că nu se potrivește acest obiectiv pe așa ceva, dat fiind timingul, obligativitatea de a-l avea funcțional cel târziu în 2020”, a explicat primarul Timișoarei.

O parte din stâlpii instalați în cadrul proiectului de extindere a liniei de troleibuz Timișoara – Dumbrăvița ar trebui mutați pentru ca CJ să poată lărgi totuși șoseaua de legătură dintre Dumbrăvița și Autostrada A1. Robu susține că va întocmi un proiect de hotărâre prin care municipalitatea va cere avizele necesare de la autoritatea de management.

„Pe o anumită porțiune trebuie mutați acei stâlpi, pentru că Primăria Dumbrăvița nu a vrut să fie mutați astfel încât să facem patru benzi. Eu sunt optimist că putem să obținem aprobări să mutăm stâlpii, de la autoritatea de management, dat fiind că proiectul acela a fost făcut prin fonduri nerambursabile. Dar hai să lărgim noi de unde spuneam, de la intarea în Dumbrăvița și până la autostradă, acum este drum județean. Marți va fi ședință și vor primi aprobarea de rigoare”, a conchis ediliul-șef.

Proiectul de extindere a șoselei va fi finanțat cu aproximativ 20 de milioane de euro – lărgirea la patru benzi de la intrare în Dumbrăvița până la centură și de la centură la autostradă.

Articole pe aceeași temă:

Dobra ii cere lui Robu sa mute stalpii de troleibuz care stau in calea largirii drumului Dumbravita – autostrada A1

Lista lui Robu pentru CJT: Sa ne dea stadionul, drumul spre Dumbravita, parcarea din centru si Muzeul Banatului23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor