Prima Gala UNICEF în beneficiul copiilor din judetul Timis

De M.S.
Reactualizat la:
Prima Gala UNICEF în beneficiul copiilor din judetul Timis
În satul Berini, Comuna Sacoşu Turcesc din judeţul Timiş, există doar o grădiniţă şi o şcoală primară cu predare simultană. Pentru a urma cursurile gimnaziale, copiii din Berini trebuie să parcurgă opt kilometri pentru a ajunge la şcoala din Sacoşu Turcesc. În anul 2011, la şcoala din Sacoşu Turcesc nu a absolvit clasa a VIII-a niciun elev din Berini, iar o singură elevă a trecut în clasa a VIII-a. Pentru a le oferi copiilor condiţiile necesare pentru a învăţa, Club Rotary Cetate Timişoara va organiza vineri, 18 noiembrie, evenimentul de strângere de fonduri Gala pentru educaţie în beneficiul UNICEF România.

Cu banii adunaţi şcolile din Berini şi din Sacoşul Turecesc vor fi dotate cu echipament şi material didactic. Banii vor mai ajuta şi la pregătirea mediatorilor şcolari pentru pentru a aplica într-un mod eficient metodele de prevenire a abandonului şi absenteismului şcolar, dar nu numai, vor mai avea loc şi o serie de activităţi ce implică familia şi comunitatea în activitatea şcolară.

“Educaţia reprezintă şansa copiilor aflaţi în situaţii de risc la o viaţă mai bună. Stă în puterea noastră să le oferim acestor copii posibilitatea de a-şi schimba viitorul şi de a deveni persoane active în comunitate. Membrii Rotary Club Cetate Timişoara susţin acest demers şi speră să aibă alături alte companii şi oameni de bine din judeţul Timiş. Cele două comunităţi şi şcoli nu sunt singurele din judeţul nostru care au nevoie de sprijin. Împreună putem realiza mai mult”, a declarat Gabriela Puskaş, Preşedinte Rotary Club Cetate Timişoara.

Evenimentul Gala pentru educaţie este parte a campaniei de prevenire şi reducere a fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar, Hai la şcoală!, demarată de UNICEF în anul 2010. În cadrul acestei campanii, UNICEF are intervenţii la nivelul şcolii, al familiei şi al comunităţii. Intervenţiile la nivelul şcolii au ca scop transformarea şcolii într-un mediu primitor pentru copii, formarea mediatorilor şcolari, a directorilor şi a cadrelor didactice pentru a-şi adapta stilul de lucru nevoilor fiecărui elev. La nivelul familiei se urmăreşte întărirea legăturii părinţilor cu şcoala, implicarea lor în viaţa şcolară a copiilor lor şi acordarea de sprijin părinţilor prin consiliere şi discuţii individuale. Intervenţiile la nivelul comunităţii urmăresc influenţarea şi mobilizarea membrilor comunităţii pentru a se implica şi a sprijini familiile ai căror copii sunt în risc de abandon şcolar.

Gala pentru educaţie în beneficiul copiilor din Berini şi Sacoşu Turcesc va reuni vedete şi personalităţi publice, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului de afaceri din Timişoara, precum şi persoane fizice care doresc să devină donatori UNICEF. Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinţei pentru UNICEF, va fi gazda evenimentului, susţinând acest demers. Invitaţii vor avea parte de un concert susţinut de Andra, de o licitaţie de păpuşi, dar şi de o licitaţie de tablouri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !