Presedintele CJ Timis: Cred ca noi glumim cand emitem pretentii vizavi de locatia salii polivalente

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Presedintele CJ Timis: Cred ca noi glumim cand emitem pretentii vizavi de locatia salii polivalente
Primarul Timișoarei Nicolae Robu nu renunță la ideea de a face sala polivalentă de 16.000 de locuri în urbea de pe Bega, în timp ce președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, susține realizarea ei la Giroc, pe terenul pus la dispoziție de administrația județeană. Decizia o va lua Compania Națională de Investiții (CNI), cea care va realiza și va finanța proiectul unei săli de 16.000 de locuri.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, cere ca această sală de 16.000 de locuri să fie construită în zona Stadionului Dan Păltinișanu. Mai mult, în condițiile în care CNI nu este de acord să ridice viitoarea sală în Timișoara, în viitorul complex sportiv gândit de Nicolae Robu, edilul-șef anunță o investiție a municipalității: o sală polivalentă de cel puțin 10.000 de locuri, lucrările fiind estimate la 20 de milioane de euro, cu bani din bugetul local.

Compania Națională de Investiții va fi cea care va decide unde se va amplasa viitoarea sală polivalentă, după analiza ambelor amplasamente.

Președintele Consiliului Județean Timiș Călin Dobra spune că și-ar dori finalizarea sălii de 3.000 de locuri din zona stadionului – sală care este realizată de Primăria Timișoara în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timișoara. Proiectul a fost început în urmă cu aproximativ șapte ani, însă nu a fost finalizat până în prezent. Lucrările sunt și acum în impas.

„Avem nevoie de sala de 3.000 de locuri să se finalizeze și vă asigur că avem nevoie de sala de 16.000 de locuri, un proiect pilot la nivel național. Nu o facem noi, valoarea aproximativă este de 50 milioane euro. Cred că noi glumim când emitem pretenții ținând cont de locația acestei săli polivalente. Nu e rolul meu să demonstrez care locație e cea mai bună. Rolul meu a fost de a prezenta specialiștilor de la Compania Națională de Investiții terenul consiliului județean. Specialiștii de la companie vor prezenta situația cu ambele amplasamente. E important ca această investiție să fie realizată”, a spus Călin Dobra, liderul CJ Timiș.

Investiția este realizată de Compania Națională de Investiții și presupune alocarea unui teren de peste 6 hecatre din partea autorităților.

„O să vedeți când Compania Națională de Investiții va da clar poziționarea cine va avea dreptate din punctul de vedere al terenului. Mi-aș dori foarte mult să se realizeze cea de 3.000 de locuri, să fie funcțională. Peste tot, la toate orașele mari, unde sunt astfel de investiții, trebuie asigurat transportul suplimentar și se coordonează de către autoritatea locală și poliție. Noi nu discutăm de ceea ce înseamnă asigurarea transportului, ca această sală să aibă și viabilitate”, a spus Dobra.

Liderul Cj Timiș spune că acolo, la Giroc, se va realiza un adevărat complex sportiv. CJ Timiș a depus documentația, extrasul CF, iar Dobra spune că a avut loc o întâlnire a celor de la CNI și cei de la Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră, de la nivel regional, pentru a analiza și amplasamentul centurii de Sud.

„Sala de 16.000 de locuri nu este o investiție a Timișoarei și a județului Timiș, este o investiție regională. CJ Timiș pune în prima fază 9,2 hectare la dispoziție, pentru a crea un complex sportiv. Discutăm de realizarea unui complex sportiv, realizarea unui parc de agrement în zona respectivă și multe altele”, a spus președintele CJ Timiș.

Articole pe aceeași temă:

Liderul consiliului judetean: Sala polivalenta va fi facuta de CJ Timis, la Giroc. Investitia este pentru timiseni

Robu face sondaj pentru sala polivalenta de 16.000 de locuri: la Timisoara sau la Giroc

Robu nu vrea sala polivalenta la Giroc si nici demolarea stadionului: Voi face referendum pe tema asta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor