Premiera la Timisoara: pista de biciclete cu lumini in asfalt si dublu sens pe o strada cu sens unic

De Alina Strugariu
Reactualizat la:
54Comentarii
Premiera la Timisoara: pista de biciclete cu lumini in asfalt si dublu sens pe o strada cu sens unic
© TION: Premiera la Timisoara: pista de biciclete cu lumini in asfalt si dublu sens pe o strada cu sens unic
După ce a reuşit să amenajeze cea mai îngustă pistă posibilă, piste de biciclişti care dau în stâlpi sau în zigzag, Primăria Timişoara a reuşit o nouă premieră: a realizat o pistă pentru biciclete cu dublu sens pe o stradă cu sens unic. Pista este însă una model de această dată, cu lumini roşii în asfalt, delimitată şi semnalizată corespunzător. O găsiţi pe strada Diaconul Coresi şi în continuare pe Eneas, traseul urmând să fie prelungit până în Calea Şagului.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara implementează soluţii noi cu privire la pistele pentru biciclete. Noua pistă de pe străzile Diaconul Coresi – Eneas a fost finalizată pe tronsonul de la Calea Martirilor la strada Drubeta.

„Utilizarea bicicletei pe scară tot mai largă, atât în scop utilitar, cât şi recreaţional, impune o continuă adaptare a soluţiilor pentru biciclişti. Din acest punct de vedere, obiectivele de utilitate, confort în deplasare, dar şi de siguranţă în trafic sunt esenţiale. Una din soluţiile realizate pentru a atinge aceste obiective este cea implementată pe străzile Diaconul Coresi – Eneas. Abordarea prevede modificarea profilului stradal al unei străzi cu sens unic, fără circulaţie intensă, prin realizarea unei piste pentru biciclete dublu-sens, bandă de circulaţie, respectiv locuri de staţionare paralele cu axul drumului”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu.

Autorităţile locale au făcut amenajări pe o lungime de 1 kilometru pe străzile Diaconul Coresi şi Eneas. Deşi artera este una cu sens unic, bicicliştii pot circula în ambele sensuri pe noua pistă, care are o lăţime de 2 metri până la intersecţia cu strada Drubeta.

 

Pentru mai multă siguranţă, pe străzile perpendiculare au fost montate calmatoare de trafic înainte de intersecţii.

„Pista este complet marcată şi semnalizată cu butoni rutieri flash pentru o vizibilitate crescută în timpul nopţii. Lungimea amenajării este de 1 km. Pe această lungime a străzii, covorul asfaltic este nou şi, de asemenea, au fost marcate locurile de staţionare paralele cu axul drumului”, a mai explicat Diaconu.

Lucrările vor continua pe strada Eneas până la Calea Sagului, asigurându-se astfel o legătură sigură şi facilă pentru biciclişti între Calea Şagului şi Calea Martirilor, anunţă reprezentanţii municipalităţii. Traseul este de fapt paralel cu Bulevardul Liviu Rebreanu.

UPDATE. Le-am solicitat reprezentanţilor Primăriei Timişoara informaţii cu privire la costul lucrărilor efectuate. Ei bine, amenajările de pe străzile Diaconul Coresi şi Eneas au costat aproape 100.000 de euro, potrivit autorităţilor locale.

„Valoarea lucrărilor de amenajare efectuate pe străzile Diaconul Coresi-Eneas, până la intersecţia cu Drubeta (pistă pentru biciclişti cu dublu-sens şi o lăţime de 2m, complet marcată şi semnalizată cu butoni rutieri flash, realizarea marcajelor pe întreg tronsonul şi refacerea covorului asfaltic), a fost de aproximativ 430.000 lei (TVA inclus). Lucrările de asfaltare au fost efectuate de societatea SDM, iar marcajele de SC Rosign SA”, ne-au transmis oficialii municipalităţii. ​54Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor