Pregatirea pentru vara cu sanatate si forma perfecta!

De Lavinia Ceuta
Reactualizat la:
Pregatirea pentru vara cu sanatate si forma perfecta!
© TION - Pregatirea pentru vara, cu sanatate si forma perfecta!
Programul de restabilire a stării de bine, a “poftei de viață” pornește din mintea omului, din inima lui? De unde pleacă comanda spre mai bine? Sau de cineva din exterior depinde această pornire?

Condițiile unei vieți echilibrate și frumos adaptate sunt mai multe și sunt interdependente între ele. Sunt ca niște “fete ce se țin de mână și se rotesc într-un cerc”. Dacă una dintre ele este afectată în vreun fel, cercul nu se mai rotește, sau o poate face, cu dezechilibrul aferent!

Care sunt condițiile unei vieți sănătoase?

Somnul bun, întotdeauna somnul va reprezenta cea mai bună terapie! Când ești nedormit, ești oboist, randamentul fizic și psihic au de suferit și claritatea sau viziunea vieții au dispărut complet.

Mișcarea fizică este esențială unei sănătăți fizice și mentale. Niciodată nu vom avea un progres evident, atât ca formă fizică, cât și ca echilibru emoțional, în absența unui flux de energie eliberat și antrenat prin mișcarea fizică. Particular pentru fiecare și esențial, în propria dezvoltare și stare de bine!

Hrana de zi cu zi este cea care ne susține nutrițional și informațional. Câteva cuvinte aleg pentru dezvoltarea acestui aspect, și anume: hrana este medicamentul zilnic, prescris spre întreținere corporală, adaptare materială și susținere spirituală. Dacă avem atenție la hrană, avem atenție la toate cele, pentru că un om grijuliu cu mâncarea din farfuria sa, este un om care-și pune întrebări și descoperă singur starea de sănătate prin hrană. Cei ce au fost luați de valul “curentului consumismului”, din păcate, sunt captați într-o dezvoltare a plăcerii gusturilor în detrimentul sănătății – în timp -, al închiderii orizontului, prin absența informației de viață, din hrana. Mâncarea noastră este simplă și nevoia puțină, doar că omul modern a căpătat o altă înțelegere ce lucrează în defavoarea lui. Apariția bolilor și dezechilibrelor de toate genurile confirmă cele scrise mai sus.

Gândurile frumoase…

Se spune că fiecare cuvânt pe care-l rostim creează un câmp electro – magnetic și reprezintă o informație, care pleacă mai departe, rezonează undeva în exterior și, exact ca și un bumerang, se reîntoarce la noi, sub forma unei informații. De aici și povața: “ai grijă la cuvintele tale, pornite din gândurile tale, căci ele vor deveni faptele tale”, într-un fel sau altul aceasta se va întâmpla întotdeauna. Neglijăm de multe ori aceste simple, sau nu, percepții și ne surprindem mirați, la evenimentele din viața noastră.

Suntem sau nu suntem proprii noștri creatori, oare?

Iar dacă suntem și noi putem într-adevăr să alegem mereu modul în care dezvoltăm, accesăm și deprindem să ne trăim viața, dacă așa stau lucrurile, de ce nu reușim să facem niște “opere de artă”, fiecare dintre noi? Nu știm de ce se întâmplă așa, însă știm cu certitudine că avem o mare forță, o mare putere de transformare, adaptare și o capacitate de progres nelimitat, la fel cum este și termenul de “infinit”. Avem și noi din el, chiar avem, doar să credem și să îndrăznim!

De noi depinde orice nouă atitudine în fața vieții!

Iar atitudinea la care eu mă gândesc scriind aceste rânduri are în vedere propria stare de bine. Și vine și întrebarea: “Ce anume ne dă nouă o stare de bine?” Ce ne face fericiți sau nefericiți? Poate exteriorul să ne influențeze capacitatea de adaptare și de bine, sau nu ? Evident că poate, suntem interconectați cu toții, doar că atitudinea de schimbare , de conștientizare și de adaptare într-un mod “prin care să ieșim dintr-o criză” depinde doar de noi.

Echilibru și mereu inspirație spre un trai ales, cu sănătate!

 Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Regulament de plasare a anunturilor