Porti deschise la scoala din Dumbravita

De Corina Eva
Reactualizat la:
Ziua Portilor Deschise
Ziua Portilor Deschise
Dansuri populare româneşti şi maghiare, majorete, piramidă sportivă, expoziţii, tradiţionala paradă a şcolii, ore de curs speciale, fără uşi închise, aşa se marcheză la Dumbrăviţa un eveniment care de mai bine de 10 ani se desfăşoară fără întrerupere: Ziua Porţilor Deschise.

Timp de două zile, marţi şi miercuri, cei peste 400 de elevi ai Şcolii din Dumbrăviţa, alături de cele 30 de cadre didactice, sunt mândri să primească vizitatori. Cei mai mici dintre ei, copiii din grupele pregătitoare ale grădiniţei din localitate, au privit cu ochii mari sălile de clasă, curioşi să descopere locul unde vor învăţa de la toamnă. „Mă bucur că am să vin la şcoală. L-am văzut aici şi pe Cosmin, vecinul meu de pe stradă. O să venim împreună în fiecare dimineaţă” ne-a spus zâmbind un puşti, pe care numai câteva luni îl despart de vârsta clasei întâi. Cel mai interesant loc s-a dovedit a fi însă sala de sport, pe care majoritatea copiilor o cunoşteau deja, practicând tenisul de masă, un sport foarte răspândit printre dumbrăviţeni.

„Am aşteptat acest eveniment cu emoţie şi bucurie. La şcoala noastră învaţă copii din Dumbrăviţa, Giarmata, Pişchia, Murani, Covaci, Cernateaz, Bencecu de Sus, Bencecu de Jos şi 20 de copii de la Timişoara. Din păcate însă va trebui să găsim o soluţie deoarece organigrama prevede doar două clase întâi a câte 25 de elevi fiecare, numărul solicitărilor pentru anul şcolar viitor depăşind 100” ne-a spus Hajnal Benko, directorul unităţii de învăţământ.

C.E.
Regulament de plasare a anunturilor