Plimbări gratuite cu canoea pe Timiș și catamaranul cu motor electric la Surduc

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Plimbări gratuite cu canoea pe Timiș și catamaranul cu motor electric la Surduc
© foto: arhiva
Biciclete pe mal, canoe pe Timiș și catamaran cu motor electric pe Surduc. Acestea sunt unele dintre componentele proiectului Eco Timiș, derulat împreună cu sârbii, care au fost sau vor fi achiziționate pe bani europeni și puse la dispoziție gratuit locuitorilor din cel mai vestic județ al țării și turiștilor.

Printr-un proiect transfrontalier derulat împreună cu sârbii, reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului (APDT) în Timiș au achiziționat canoe, zeci de biciclete și un catamaran cu motor electric. Aceste vehicule vor fi puse la dispoziție celor care au ales să meargă pe Timiș, pe mal sau pe apă, și la Surduc.

În plus, cu bani europeni se achiziționează și mobilier urban care va fi instalat pe malul Timișului. Cel mai probabil din luna iunie a anului 2019, aceste vehicule vor porni pe Timiș și malul acestei ape și pe Surduc, fiind puse la dispoziție gratuit.

Mai mult, canoele vor fi lansate pe Timiș în zona Urseni, din primăvara lui 2019. Urmează să fie realizat un program și un punct de plecare pentru aceste plimbări gratuite.

„ECO Timiș imaginează râul Timiș ca o coloană vertebrală a Banatului, îl promovează ca produs turistic, încercând să-l lege de obiectivele turistice în zona sa, atât în partea românească cât și cea sârbă. Vor avea loc mai multe activități din primăvară. Canoele, biciclete și catamaranul vor fi puse la dispoziția turiștilor gratuit, prin intermediul ong-urilor și autorităților locale. În ceea ce privește canoele încercăm o colaborare cu primăria din Moșnița și Șag. Există deschidere. Catamaranul urmează foarte probabil să fie pus pe Lacul Surduc. Are motor electric, deci poate fi folosit acolo, începând de anul viitor, sperăm. Vom pune la dispoziție bicicletele ONG-urilor. Vor fi stabilite locațiile pentru biciclete, un program pentru catamaran. Toate vor fi gratuite”, a spus Delia Barbu, directorul APDT Timiș.

Au fost achiziționate 30 de biciclete, 12 canoe, catamaranul și mobilier urban, în valoare totală de aproape 200.000 de euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor