Pet Hope Timisoara il contrazice pe Robu: Eutanasierea cainilor fara stapan este ilegala

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
36Comentarii
Pet Hope Timisoara il contrazice pe Robu: Eutanasierea cainilor fara stapan este ilegala
© TION: Pet Hope Timisoara il contrazice pe Robu: Eutanasierea cainilor fara stapan este ilegala
Primăria Timișoara a anunțat demararea eutanasierii câinilor fără stăpân aflați în adăpost. Nicolae Robu spune că, potrivit legii, câinii neadoptați timp de 14 zile vor fi supuși eutanasierii. Cei de la Asociația Pet Hope Timișoara îl contrazic și susțin că măsura este ilegală.

Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA) a notificat Primăria Timișoara printr-o adresă oficială în care explică imposibilitatea legală de efectuare a eutanasiei câinilor fără stăpân: „Normele metodologice care reglementează procedura eutanasiei au fost atacate în faţa instanţelor de judecată de mai multe organizaţii de profil, nu doar de Vier Pfoten, așa cum rezultă din declarațiile oficialilor Primăriei Timișoara. Organizaţiile au solicitat nu numai suspendarea acestor norme, dar şi anularea lor. Urmare a proceselor demarate, trei instanţe judecătoreşti de acelaşi grad au pronunţat sentinţe contradictorii care se află acum pe rolul ICCJ. Până la momentul la care ICCJ va tranşa în mod definitiv situaţia legală a acestor norme, eutanasia rămâne ilegală, având în vedere sentinţa Curţii de Apel Braşov, prin care au fost suspendate şi chiar anulate unele articole din normele metodologice, în legătură directă cu procedura de eutanasiere. Procedura de eutanasiere prevăzută de norme este un tot unitar, ori atâta timp cât bazele ei sunt suspendate, ea nu poate fi aplicată. Rămâne ca ICCJ să decidă în ce măsură eutanasierea este legală sau nu, iar orice decizie contrară şi prealabilă acestui moment nu are niciun suport legal”.

Așa cum reiese din opinia legală transmisă de Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA), „decizia autorităţilor locale din Timişoara de a impune eutanasierea câinilor fără stăpân este nu doar falimentară pentru bugetul local şi inoportună, dar mai presus de toate, este ilegală”.

„Dorim să ajutăm primăria pentru că astfel ajutăm comunitatea și animalele. Alături de cabinetul veterinar Animals First și cu suportul finanțatorului elvețiat Net AP, Pet Hope Timișoara oferă primăriei posibilitatea de a steriliza gratuit toate animalele din adăpost care au potențiali adoptatori. Înainte de darea în adopție, societatea de ecarisaj are obligația de steriliza animalele care vor merge la adoptator, iar această intervenție se face pe banii primăriei, din bugetul local. Noi vrem să scutim primăria de aceste cheltuieli. Eutanasierea animalelor este o falsă soluție, o metodă de management greșită, care a costat prea mult acest oraș. În timp ce primăria face planuri cum să ucidă animale, noi ne preocupăm să sterilizăm acele animale ale căror pui ar fi ajuns la ecarisaj”, spune Alina Văcaru, managerul Asociației Pet Hope Timișoara.

Alte articole pe aceeași temă:

Nicolae Robu adopta un maidanez, iubitorii de animale protesteaza anti-eutanasiere la Timisoara

Reincepe eutanasierea cainilor vagabonzi din Timisoara. Adapostul Danyflor este plin

 36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor