Peste 90 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea drumurilor judetene din Regiunea Vest

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
4Comentarii
Peste 90 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea drumurilor judetene din Regiunea Vest
© Peste 90 de milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea drumurilor judetene din Regiunea Vest
Timișul și județele învecinate, care fac parte din Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), accesează fonduri europene în valoare de 93,54 milioane euro pentru reabilitarea unor drumuri județene. Deja există o listă cu proiecte prioritare și de rezervă ale consiliilor județene din Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin pe această alocare financiară a Uniunii Europene.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest a aprobat lista proiectelor propuse pentru finanțare, precum și lista proiectelor de rezervă.

Printre cele prioritare se numără și proiectele Consiliului Județean Timiș: modernizare drum judeţean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR), pod peste Mureş la Pecica judeţul Arad, (lungimea sa este de 57 kilometri, din care este necesar de modernizare în jur de 30 km) și modernizare DJ 593 (lungime totală: 35,9 km, din care este necesar modernizare 20 km).

Finanțarea nerambursabilă va fi acordată pentru modernizarea rețelei de drumuri județene care asigură conectivitatea cu rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T), pentru construcția sau modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum județean aflate pe traseul drumului județean respectiv, construirea unor noi segmente de drum județean pentru conectarea la autostrăzi sau drumuri expres, precum și pentru investiții destinate siguranței rutiere (piste de biciclete, trasee pietonale, stații pentru transport public de pe traseul drumului județean finanțat).

Alocarea financiară pentru Regiunea Vest, aferentă acestui prim apel de proiecte, este de 93,54 milioane euro, iar valoarea eligibilă a unei cereri de finanțare depusă în cadrul acestei priorități de investiții trebuie să se încadreze între minim 1 milion euro și maxim 50 milioane euro. Finanțarea nerambursabilă acordată în cadrul acestei priorități de investiții, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și bugetul de stat, va fi de maxim 98% din valoarea eligibilă a unui proiect, iar contribuția beneficiarului va fi de minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

Banii europeni sunt alocați prin Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale care vizează consiliile județene din Regiunea Vest. Acest apel de proiecte este unul necompetitiv.

Proiectele trebuie să fie depuse pentru solicitarea finanțării nerambursabile până cel târziu în data de 16 noiembrie 2016.

Rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T) este un proiect al Uniunii Europene care prevede crearea unei rețele complete de transport auto, feroviar și naval. Rețeaua urmează să conecteze pe teritoriul Uniunii Europene infrastructura de transport, telecomunicații și energie a statelor membre.

În documentele anexate acestui material puteți consulta lista cu proiectele prioritare în Regiunea Vest pe această alocare financiară a Uniunii Europene, precum și lista proiectelor de rezervă.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor