Peste 5.000 de elevi din Timis – in examen. Incepe simularea Evaluarii Nationale pentru clasa a VIII-a

De Adrian Panduru
Peste 5.000 de elevi din Timis – in examen. Incepe simularea Evaluarii Nationale pentru clasa a VIII-a
© Foto: arhivă
De luni, elevii de clasa a opta intră în examen. Deocamdată este vorba doar despre o simulare a Evaluării Naționale, pentru ca elevii să fie pregătiți pentru examenul propriu-zis din vară. Notele obținute la evaluare nu se trec în catalog, rezultatele vor fi dezbătute la nivelul fiecărei clase de profesori, elevi și părinți.

În Timiș sunt așteptați la examene 5.180 de elevi încriși în clasa a VIII-a, în anul școlar 2017-2018.

Luni, 5 martie, va avea loc simularea examenului la Limba și literatura română. În 6 martie, elevii de a opta vor da examenul la Matematică, iar în 7 martie proba la Limba și literatura maternă. Rezultatele le vor fi comunicate elevilor în 16 martie.

Probele încep la ora 9, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

„Subiectele sunt elaborate de către specialiștii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, și sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen și parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi realizată în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori din unităţile de învăţământ în care elevii susţin simularea”, transmit reprezentanții Ministerului Educației.

Notele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

„Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați”, transmite Ministerul Educației.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor