Peste 20.000 de elevi participa la concursul Scoala Zero Waste. Tablete si biciclete pentru cei care recicleaza

De Adrian Panduru
Peste 20.000 de elevi participa la concursul Scoala Zero Waste. Tablete si biciclete pentru cei care recicleaza
© Foto: EcoStuff România
Peste 20.000 de elevi din sute de școli din Timiș și din țară participă la a șasea ediție a competiției Școala Zero Waste. Concursul pornit de la Timișoara se adresează elevilor și îi provoacă pe aceștia să realizeze în școală acțiuni ecologice, de la reciclarea diverselor materiale la găsirea de soluții pentru a limita cantitatea de deșeuri.

La concurs participă 237 școli din 37 de județe și din București. Nu mai puțin de 21.891 de elevi vor participa direct la acțiunile de educație ecologică organizate pe parcursul concursului în școlile participante, iar cei mai silitori elevi vor participa în luna august la o tabără de educație ecologică organizată de EcoStuff Romania, ”Zero Waste Summer Camp”.

”Școala Zero Waste” este un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. Perioada de desfășurare a competiției este 5 martie – 11 mai.

„Noutatea ediției cu numărul 6 o reprezintă împărțirea competiției în două secțiuni, clasele 1-4 și clasele 5-8. Astfel, participanții beneficiază de activități potrivite vârstei și nivelului de cunoștințe. Prin activitățile secțiunii Clasele 1-4 încercăm să-i facem pe cei mici să prindă drag de natură, să învețe s-o protejeze și să înceapă să colecteze selectiv, pentru a forma o generație de tineri responsabili față de mediul înconjurător. Activitățile secțiunii Clasele 5-8 îi îndeamnă pe participanți să caute soluții și să le aplice pentru a limita cantitatea de deșeuri pe care o generează și mai mult, să-i determine și pe ceilalți din comunitate să le urmeze exemplu, prin mici proiecte și acțiuni benefice mediului înconjurător și comunității”, a spus Radu Rusu – EcoStuff România, inițiatorul acestei competiții ecologice.

Câștigătorii fiecărei secțiuni vor primi diverse premii, de la table interactive, calculatoare, imprimante multifuncționale, videoproiectoare și ecrane de proiecție precum și laptop-uri, tablete, biciclete.

Evoluția școlilor înscrise în concurs va putea fi urmărită pe pagina de Facebook . De asemenea, site-ul EcoStuff vă stă la dispoziție pentru mai multe informații.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor