Peste 15.000 de elevi din Timis, in focul examenelor. Incepe Evaluarea Nationala la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a

De Adrian Panduru
Peste 15.000 de elevi din Timis, in focul examenelor. Incepe Evaluarea Nationala la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a
© TION - Peste 15.000 de elevi din Timis, in focul examenelor. Incepe Evaluarea Nationala la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a
Pentru al doilea an consecutiv se desfăşoară evaluarea naţională la final de an pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Evaluarea Naţională pentru clasa a II-a începe luni, 18 mai, cu testarea elevilor la Limba română – proba scrisă.

Ca şi la Evaluarea Naţională de clasa a VIII-a, este vorba despre subiecte unice, concepute de Ministerul Educaţiei, la Limba română – scris şi citit şi la Matematică. În Timiş, la evaluarea de la clasa a II-a sunt aşteptaţi să participe 4.536 elevi, la clasa a IV-a, 5.768 elevi, iar la clasa a VI-a, 5.470 elevi.

Programul evaluării la clasa a II-a:

18 mai 2015: Scris – Limba română
19 mai 2015: Citit – Limba română
20 mai 2015: Matematică
21 mai 2015: Scris – Limba maternă
22 mai 2015: Citit – Limba maternă

Fiecare testare durează 30 de minute, iar rezultatele nu se afişează, nu se comunică public şi nu se trec în catalog. Examenele sunt pentru ca părinţii să vadă nivelul de pregătire al elevilor, împreună cu profesorii, iar cadrele didactice, la rândul lor, să vadă cum pot realiza planul de lecţii pe măsura pregătirii şi înţelegerii copiilor.

Elevii de clasa a IV-a vor începe examenele de Evaluare Naţională în 26 mai, cu Matematica, iar cei de clasa a VI-a pe 2 iunie – Limbă şi Comunicare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !