Peste 1.200 de copii au fost deja inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis, in numai doua zile

De Adrian Panduru
Peste 1.200 de copii au fost deja inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis, in numai doua zile
© Tion: Peste 1.200 de copii au fost deja inscrisi in clasa pregatitoare, in Timis, in numai doua zile
S-au scurs două zile de când a început înscrierea în clasa pregătitoare. În județul Timiș au fost înscriși deja peste 1.200 de elevi, în numai două zile. Cei mai mulți elevi au fost înscriși la Școala nr. 30 din urbea de pe Bega și la Colegiul Național Bănățean.

După cele două zile de la startul înscrierii, în Timiș au fost depuse deja 1.254 de cereri, care au fost validate, și au fost formate 179 de clase pregătitoare.

Cei mai mulți copii s-au înscris la Școala nr. 30 din Timișoara și la Colegiul Național Bănățean. La Școala nr. 30 s-au înscris deja, în primele două zile, 81 de copii. La Colegiul Național Bănățean din Timișoara s-au înscris tot 81 de copii. Aici au fost depuse deja 61 de cereri, care au fost și validate, la clasele în limba română, plus 20 de cereri validate pentru o clasă de limba germană. Practic, aici sunt formate deja trei clase pregătitoare. O clasă pregătitoare are 25 de elevi.

La Școala Gimnazială nr. 24 s-au înscris deja 79 de copii. Școala Gimnazială nr. 7 are deja, după două zile de înscrieri, 75 de cereri depuse, validate deja.

La Liceul „Grigore Moisil” s-au înscris 49 de copii, iar la Școala nr. 19 „Avram Iancu” au fost depuse deja 42 de cereri valide. La Liceul Pedagogic s-au înscris 26 de elevi, la finalul primelor două zile de înscriere.

La Școala Generală din Dumbrăvița s-au înscris, în primele două zile, 40 de copii.

În Timiș sunt propuse 280 de clase pregătitoare, cu 6.132 de locuri. Din totalul de clase propuse, 10 sunt destinate învățământului privat, pe tot județul Timiș.

În Timișoara sunt propuse pentru a se forma în anul școlar viitor 103 clase pregătitoare cu 2.465 de elevi, 91 în Limba Română, opt în Limba Germană, trei în Limba Maghiară și una în Limba Sârbă. Din cele 103 clase pregătitoare propuse pentru anul viitor în Timișoara, opt sunt destinate învățământului privat.

Prima fază a procesului de completare și depunere a cererilor de înscriere a copiilor în învățământul primar se desfășoară între 8 și 26 martie și va fi urmată de o a doua etapă, programată între 12 și 18 aprilie.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor