Peste 1.000 de slujbe oferite la Bursa Muncii. Printre candidati, inclusiv detinuti

De M. Hoster
Peste 1.000 de slujbe oferite la Bursa Muncii. Printre candidati, inclusiv detinuti
© TION - Peste 1.000 de slujbe oferite la Bursa Muncii. Printre candidati, inclusiv detinuti
Un număr de 60 de firme au oferit celor interesaţi posibilitatea să-şi găsească un loc de muncă în cadrul unei noi ediţii a Bursei Generale a Forţei Locurilor de Muncă. La Casa Tineretului au fost oferite 1.005 locuri de muncă, majoritatea pentru cei cu studii medii. Cel mai interesant, la bursa muncii au participat şi un contingent de 12 deţinuţi aflaţi la finalul perioadei de detenţie, de această dată ei fiind prezenţi la un eveniment „în rând cu lumea” şi nu la o bursă specială a locurilor de muncă.


Timişoara a fost vineri gazdă pentru o nouă ediţie a Bursei Generale a Locurilor de Muncă. Un eveniment extrem de … gustat, numărul celor prezenţi la eveniment fiind extrem de mare.

„Au fost un număr de 2.836 firme contactate, iar 60 dintre acestea au decis să participe la ediţia aceasta a bursei. Au fost oferite 1.005 locuri de muncă, dintre acestea 103 pentru cei cu studii superioare, iar restul de 902 pentru cei cu studii medii sau şcoală profesională. Pot spune că de această dată numărul firmelor prezente a fost mai mare decât la ediţiile precedente. E mult, e puţin faţă de numărul firmelor contactate? Multe au propria politică de angajare, îşi stabilesc în mod individual modul de obţinere a lucrătorilor”, a declarat Florentin Latcu, directorul general al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş

Din nou, cele mai multe slujbe oferite au fost îndomeniul automotive, de asemenea au fost disponibile locuri de muncă în domeniul textil şi al încălţămintei, dar şi construcţii.

Pentru cei cu studii superioare cele mai multe oferte au fost lansate pentru agenţi de asigurări, dar şi automotive, comerţ, consultanţă tehnică şi domeniul IT.

„Un număr de 1.200 de oameni au depus CV-uri. Până la orele prânzului au fost prezente 1.787 persoane la discuţii cu angajatorii”, a mai declarat Florentin Latcu.

Printre participanţii la eveniment s-au numărat şi 12 deţinuţi de la Penitenciarul Timişoara, deţinuţi aflaţi pe ultima perioadă a pedepsei privative de libertate pe care o ispăşesc. Ei au fost duşi la eveniment de această dată în rând cu restul lumii, nu a fost un eveniment special creat pentru puşcăriaşi.

„Nu aveţi o ţigară?”, spune unul dintre aceştia. Nu doreşte să-şi spună numele, „că poate aşa nu mă ştie lumea şi mă angajez mai uşor la final, când ies şi eu în lume”. El a avut norocul să facă o serie de cursuri de pregătire în penitenciar: „Am învăţat mai multe lucruri în domeniul construcţiilor, să zidesc, să tencuiesc, să zugrăvesc. Sper ca aici să îmi găsesc un rost în viaţă, nu vreau să ajung înapoi. Dar e greu, dacă întreabă unde ai fost înainte, unde ai mai muncit, trebuie să îi spui că ai fost „înăuntru”. Atunci încep să strâmbe din nas. Unii au noroc, au foşti colegi care au reuşit să se angajeze”.

Firmele nu ar trebui să excludă de la angajare o asemenea persoană, dar de multe ori se întreabă cum se vor comporta viitorii angajaţi. Nici unul dintre patronii întrebaţi dacă ar angaja un fost puşcăriaş nu a spus că nu o va face. În practică… situaţia e diferită, iar analiza CV-urilor cerne multe dintre persoanele care au fost în penitenciar.

Articole pe aceeași temă:

Se pregateste o noua editie a Bursei Locurilor de Munca

Detinutii din Timisoara isi cauta un loc de munca la bursa organizata de AJOFM

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor