Performanta: Jumatate dintre elevii dintr-o grupa de la Centrul de Excelenta din Timisoara merg la olimpiada nationala

De Adrian Panduru
Performanta: Jumatate dintre elevii dintr-o grupa de la Centrul de Excelenta din Timisoara merg la olimpiada nationala
Centrul de excelență din Timișoara dă rezultate. Nici bine nu a și-a demarat activitatea, că cinci elevi care se pregătesc în acest centru vor merge la o olimpiadă națională. Practic este vorba de jumătate dintre elevii dintr-o grupă.

Centrul Județean de Excelență Timiș a devenit realitate la finalul anului 2016. Este prima instituție care are ca și scop sprijinirea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte. La Centrul de Excelență din Timișoara au fost înscriși peste 350 de copii de la școlile din Timiș, care sunt instruiți de 43 de profesori.

Acum, cinci elevi vor merge la Olimpiada Națională de Arte Vizuale.

„Din 10 elevi, cât are grupa de Arte de la Excelenţă, șapte au participat la Olimpiada de arte vizuale, arhitectură şi istoria artei, faza pe şcoală/judeţeană. La Arte, olimpiada naţională se organizează doar pentru clasele a XI-a şi a XII-a. Deci toţii cei șapte elevi (a XI-a şi a XII-a, restul de 3 fiind în clasa a X-a) din grupa de Excelenţă au fost desemnaţi să participe. Din cei șapte, cinci s-au situat pe locul 1 şi vor participa la faza naţională. Rezultă că jumătate din grupa de Excelenţă de la Arte va participa la olimpiadă – faza naţională”, transmite profesoara Ana Adam.

Sunt 12 discipline la care copiii sunt „antrenați”, la centrul de excelență: Română, Matematică, Fizică, Biologie, Informatică, Limba Engleză, Franceză, Istorie, Științe Sociale, Geografie, Arte, Religie.

Procedurile pentru selecția profesorilor și a copiilor pentru Centrul de Excelență s-au desfășurat în luna octombrie-noiembrie a anului 2016. La finalul acestor proceduri au fost selectați 43 de profesori de la 12 discipline. S-au înscris pentru selecție 850 de copii și au fost admise 362 de cereri. Peste 500 de copii sunt în stand by, pentru a intra în acest centru.

Finanțarea acestui centru se face de către Primăria Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Sediul centrului este pe strada Ghirlandei nr. 4, la Liceul de Informatică Grigore Moisil.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor