Pe soselele patriei incepe marea carpeala de dupa iarna

De Marcel Hoster
1Comentariu
Pe soselele patriei incepe marea carpeala de dupa iarna
© Foto: arhivă
Pe drumurile din vestul României începe marea cârpeală de după iarnă! Iar spre surprinderea şoferilor, aici sunt drumurile cu cel mai puţine reparaţii necesare din ţară.

Aproape 18.000 de metri pătraţi de drumuri naţionale din raza de activitate a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara au fost incluşi pe lista cu reparaţii propuse la ieşirea şoselelor din iarnă.

„În perioada 01 aprilie – 30 iunie, la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcțiile Regionale, se va desfăşura programul de punere în ordine a infrastructurii rutiere la încheierea sezonului rece (reparații curente).

Tipurile de lucrări de întreținere curentă cuprind lucrări la partea carosabilă, întreținerea platformei drumului, toaletări și igienizări, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrări privind întreținerea plantațiilor rutiere, lucrări de întreținere curentă a podurilor, pasajelor, podețelor și tunelurilor, cât și lucrări care vizează siguranța circulației”, a anunţat administratorul drumurilor naţionale şi a autostrăzilor din România, CNAIR.

Astfel, ponderea cea mai mare o vor avea lucrările la partea carosabilă: plombări de gropi, repararea suprafețelor burdușite, badijonări pe suprafețele poroase, colmatări fisuri la îmbrăcăminți asfaltice, dar și colmatari crăpături și rosturi la îmbrăcăminți cu lianți hidraulici.

În anul 2018, pentru programul de reparații și întretinere a autostrăzilor și drumurilor naționale sunt alocați aproximativ 120 milioane lei. Reparațiile periodice care constau, în principal, în așternerea de covoare bituminoase, vor demara în luna iunie 2018, când se vor finaliza procedurile de achiziții publice aferente.

În ceea ce priveşte DRDP Timişoara, aici sunt vizaţi 17.640 de metri pătraţi de gropi, pentru 2020 mp fiind deja realizate reparaţiile. Această valoare este, de departe, cea mai mică dintre toate regionalele din ţară. Campioană este DRDP Braşov, cu 200.000 de mp de gropi introduse la reparat, respectiv Iaşiul, cu 192.780 mp.

Tot la DRDP Timişoara mai sunt prevăzute colmatări de fisuri şi crăpături la îmbrăcăminţi asfaltice pe 1.500 de metri pătraţi, curăţarea şi aducerea la nivel a acostamentelor pe 21.300 de metri pătraţi, decolmatări de rigole şi şanţuri pe 83.010 mp, chiar şi văruirea plantaţiilor pe 11.110 mp.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor