Patru milioane de lei ajung in Arad pentru managementul a patru arii protejate din Timis

De Marcel Hoster
Patru milioane de lei ajung in Arad pentru managementul a patru arii protejate din Timis
Patru arii protejate din judeţul Timiş vor fi administrate mai bine, după ce o asociaţie arădeană care este custodele acestor zone a primit în total peste patru milioane de euro, bani nerambursabili integral, pentru aceste rezervaţii.

Asociaţia Excelsior din Arad a lansat în această săptămână două proiecte finanţate de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020. Este vorba despre o sumă totală de peste patru milioane de lei pentru a se ocupa de trei rezervaţii naturale din Timiş şi una care se întinde atât pe teritoriul Timişului, cât şi al Aradului.

Primul proiect de acest fel implementat în regiune şi al doilea la nivel naţional pe această axă de finanţare vizează mlaştinile din zona Satchinez şi ariile protejate din zonă, care se întind în aria teritorială a Timişului şi a Aradului. Valoarea totală a proiectului este de 2,30 de milioane de lei şi are o durată de implementare de 36 de luni. Având în vedere importanța Mlaștinilor Satchinez, cunoscute și ca ”Delta Banatului”, pentru conservarea biodiversității în vestul țării, în special pentru speciile de păsări care ajung aici în migrație și pentru reproducere, proiectul se încadrează în lista celor mai importante acţiuni pentru conservarea biodiversității și a capitalului natural, din această perioadă.

Al doilea proiect, în valoare de 1,94 milioane de lei, vizează ariile naturale protejate Comloșu Mare, Pădurea Paniova și Pajiștea Cenad, care se întind pe teritoriul județului Timiș. Durata proiectului este de 36 de luni.

Ambele finanţări vor urmări realizarea inventarierii şi stabilirii stării de conservare a speciilor existente, evaluarea socio-economică a comunităţii locale şi informarea acestora asupra ariilor protejate, stabilirea unor planuri de management pentru aceste arii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !