Pasajul Solventul, lărgirea Bd. Sudului și Podul Jiul, împotmolite în avizul de mediu. Robu: E o atitudine de boicot

De Roxana Deaconescu
32Comentarii
Pasajul Solventul, lărgirea Bd. Sudului și Podul Jiul, împotmolite în avizul de mediu. Robu: E o atitudine de boicot
© Tion: Pasajul Solventul, lărgirea Bd. Sudului și Podul Jiul, împotmolite în avizul de mediu
Primarul Timișoarei spune că marile proiecte de infrastructură ale municipalității sunt pur și simplu boicotate de către inspectorii Agenției de Mediu, care nu dau avizele necesare pentru începerea șantierelor. Este cazul Pasajului Solventul, Podului Jiul și Bulevardului Sudului, proiecte care nu pot avansa din lipsă de avize.

Bulevardul Sudului ar trebui lărgit la patru benzi, între Bd. Liviu Rebreanu și str. Mareșal Constantin Prezan, contractul pentru proiectare și execuție fiind atribuit încă din luna aprilie. De șantier se ocupă Porr Construct, cu subcontractanții Path’s Rout SRL, Tubular Tehno Sistem Industrial SRL, Cons Electrificarea Instal SRL și Vimato SRL, iar valoarea estimată a lucrărilor este de 10,82 milioane de lei cu TVA. Porr Construct are la dispoziție două luni pentru proiectare și zece pentru execuție. Suntem în noiembrie și nici urmă de muncitori pe Bd. Sudului. Primarul Nicolae Robu spunea luna trecută că proiectul nici măcar nu e gata, dar ne asigura că șantierul începe totuși în 2019. Problema este că primăria nu a reușit nici până acum să obțină avizul de mediu. Iar Bd. Sudului nu este singurul proiect afectat de relația dintre primărie și Agenția de Mediu. În aceeași situație se află și Pasajul Solventul, dar și Podul Jiul.

„Am sunat din nou la Agenția de Mediu, este inadmisibilă din nou conduita acestei instituții. A nu știu câta oară ni se transmit tot felul de solicitări care, de fapt, reprezintă aproape același lucru. Pur și simplu, când te uiți ce atitudine au oamenii de acolo, deduci că este una de boicot. Vrem să dăm drumul la Bd. Sudului la lucrări, nu primim avizul. La Solventul la fel, la Podul Jiul la fel… la toate proiectele mari ne trebuie ani de zile pentru niște avize. Dacă cineva poate înțelege lucrul acesta ca fiind normal… Domnul director se arată de fiecare dată plin de bunăvoință, numai că nu știu ce se întâmplă acolo, ori nu are autoritate asupra inspectorilor, ori e un teatru”, ne-a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef spune că pentru fiecare aviz se stă „un timp inadmisibil de mare”, timp în care lucrările ar putea fi finalizate.

„În acest timp se pot face lucrările. Nu se poate să stai tot atâta timp după avize cât îți trebuie să realizezi lucrările efective”, a completat Robu.

Șeful Direcției Generale de Drumuri din primărie spune că pentru Pasajul Solventul se stă de mai bine de un an după aviz, iar pentru Bd. Sudului de vreo șapte-opt luni.

Articole pe aceeași temă:

Pasajul Solventul, în ritm de melc spre execuție. Ultima performanță a PMT

Bd. Sudului intră în șantier până în iarnă, crede Robu. Dar nu știe stadiul proiectului

Podul Jiul are aviz de mediu, se pregătește licitația pentru execuție. Probleme la cel de la Isho32Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor