OUG pe legile justitiei. Alina Gorghiu, despre ministrul care a facut cel mai mare serviciu PSD: Ar merita sa ajunga premier

Reactualizat la:
OUG pe legile justitiei. Alina Gorghiu, despre ministrul care a facut cel mai mare serviciu PSD: Ar merita sa ajunga premier
© foto: arhiva
Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, critică modificarea legilor justiției prin OUG, cu atât mai mult cu cât acest guvern a introdus premeditat noi prevederi controversate cu doar câteva zile înainte de adoptarea Raportului Comisiei de la Veneția. În acest context, Alina Gorghiu a apreciat că dl Tudorel Toader este ministrul din Cabinetul Dăncilă care a făcut cel mai mare serviciu partidului condus de Liviu Dragnea și ar merita să ajungă chiar prim-ministru.

“Această Ordonanță nici măcar nu justifică urgența. Puteau să aștepte raportul Comisiei de la Veneția și să discutăm, să dezbatem, să dialogăm ulterior cu toată lumea astfel încât să acoperim cel puțin recomandările din raportul preliminar. Pentru că, în acest moment, rezumatul este sumbru. Două din recomandările Comisie de la Veneția par a fi implementate, vorbim de cazul pensionării magistraților și de dreptul de vot al membrilor CSM din partea societății civile, patru sunt complet răstălmăcite, fiind operate modificări care nu sunt în acord cu solicitările Comisiei de la Veneția, iar 3 nu sunt deloc abordate. Deci, în acest moment, este practic pofta ce-a poftit domnul Dragnea, PSD-ul şi după logica aceasta, domnul Toader ar merita chiar să ajungă prim-ministru, pentru că pare-se că a făcut cel mai mare serviciu pe care putea să-l facă cineva din Cabinet PSD-ului”, a declarat Alina Gorghiu, miercuri, la RFI.

În opinia senatoarei PNL, OUG privind legile justiţiei nu ar trebui să fie aplicată retroactiv și apreciază că este nevoie de “intervenția, fermă, urgentă a CSM, care să spună foarte limpede şi fără nici un fel de interpretări că nu se pune această problemă”.

Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei a fost publicată în Monitorul Oficial, marţi, la o zi după ce a fost adoptată în şedinţa de Guvern.

(101486)
Regulament de plasare a anunturilor