Ostaficiuc scapa de inchisoare in dosarul Politehnica, dar trebuie sa plateasca o suma astronomica

De Bogdan Marta
27Comentarii
Ostaficiuc scapa de inchisoare in dosarul Politehnica, dar trebuie sa plateasca o suma astronomica
© Foto: arhivă
 

Fostul președintele al Consiliului Județean Timiș Constantin Ostaficiuc scapă de închisoare în dosarul Politehnica, după ce, inițial, alte două instanțe îl condamnaseră la ani grei de pușcărie.

Vă reamintim că, în 2015, Constantin Ostaficiuc și alte nouă persoane au fost trimise în judecată de procurorii DNA care îi acuzau că, în perioada 2008-2011, profitând de funcțiile pe care le aveau, au dispus abuziv și ilegal plata din bugetul județului Timiș a sumei de 9.950.000 de lei către S.C. Politehnica Timișoara S.A., condusă pe atunci de Marian Iancu.

În ultimele zile ale anului 2016, magistrații Tribunalului Timiș au dat un prim verdict în acest caz. Constantin Ostaficiuc a fost condamnat la 4 ani și șase luni de închisoare cu executare și interzicerea ocupării unei funcții publice timp de trei ani după executarea pedepsei.

Magistrații Curții de Apel au fost însă mai blânzi cu fostul președinte al CJ Timiș. Astfel, Ostaficiuc a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică timp de 2 ani după executarea pedepsei. Pedeapsa a fost transformată în termen de supraveghere pe 3 ani. Pe perioada executării pedepsei sub supraveghere, Ostaficiuc va trebui, pe lângă alte măsuri asiguratorii, să presteze timp de 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Aceeași pedeapsă ca Ostaficiuc au primit și fostul secretar al Consiliului Județean Timiș, Petrișor Nădăștean, precum și Răzvan Hrenoschi, director în cadrul CJ Timiș.

De altfel, toți inculpații din dosar au primit pedepse de 3 ani cu suspendare, transformate în perioade de supraveghere de trei ani. Este vorba despre Gheorghe Chivorchian, fost președinte al clubului de fotbal Politehnica Timișoara, Ion Negrei și Liviu Roșca, care au făcut parte din conducerea clubului, dar și de Mircea Marian Mihuț, Dan Sabin Ciovică, Petru Borza și Daniela Octavia Pepa.

Totuși, Ostaficiuc și Petrișor și ceilalți inculpați în dosar vor trebui să plătească sume grele pentru acoperirea prejudiciului.

„În baza art. 25, 397 C.p.pen., art. 1349 C.civ., art. 1382 C.civ., obligă în solidar inculpaţii Ostaficiuc Constantin şi Nădăştean Ioan Petrişor şi partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timişoara SA, la plata sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, din care în solidar cu inculpatul Hrenoschi Răzvan pentru suma de 8.450.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Mihuţ Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Cionvică Dan Sabin pentru suma de 6.300.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Chivorchean Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Roşca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu Borza Petru pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu Pepa Daniela Octavia pentru suma de 1.500.000 lei (cu accesoriile aferente), actualizată la data plăţii despăgubiri civile către partea civilă Consiliul Judeţean Timiş”, se arată în sentința magistraților Curții de Apel Timișoara.

Sentința este definitivă.

Articole pe aceeași temă:

Fostul presedinte al CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, condamnat la inchisoare cu executare in dosarul Poli

 27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor