Organizatorii protestului anti-Ponta cer interdictii pentru candidatii la presedintie

De T. Ex.
Reactualizat la:
16Comentarii
Organizatorii protestului anti-Ponta cer interdictii pentru candidatii la presedintie
© TION: Organizatorii protestului anti-Ponta cer interdictii pentru candidatii la presedintie
Organizatorii protestului anti-Ponta care va fi organizat sâmbătă în Piaţa Victoriei au pregătit şi o scrisoare pe care o vor citi în cadrul manifestaţiei, care se vrea a fi „o variantă modernă a Proclamaţiei de la Timişoara”. Aceştia cer o lege prin care să se li se interzică dreptul să candideze la alegeri, şi în special la cele prezidenţiale, persoanelor care au săvârşit infracţiuni sau susţin infractori, care simpatizează cu regimuri non-democratice sau care… i-au minţit pe români.

Scrisoarea pe care o vor citi organizatorii protestului anti-Ponta în cadrul manifestaţiei care va avea loc sâmbătă, cu începere de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei, are şase puncte.

Prin ultimul punct, organizatorii solicită promulgarea unei legi care să interzică dreptul la candidatură, pe orice listă, şi în special pe cea pentru alegerea Preşedintelui României a persoanelor care au săvârşit infracțiuni şi au fost condamnate definitiv sau a persoanelor care şi-au manifestat şi exprimat în mod public susținerea faţă de acestea, „care simpatizează cu regimuri non-democratice sau comuniste, sau cu orice fost membru în corpul de conducere sau în corpul diplomatic al unor astfel de regimuri”, şi a celor „care au minţit cetăţenii României, prin prezentarea în mod public a unor informaţii care nu concordă cu realitatea”.

Mai mult, iniţiatorii ar vrea ca o astfel de lege să funcţioneze retroactiv şi să ducă imediat la demiteri.

„Un om care a făcut oricare dintre alegerile sus amintite nu prezintă garanțiile morale pe care trebuie să le ofere un președinte”, consideră organizatorii manifestaţiei.

Găsiţi anexat întregul text al scrisorii.

Protestul este organizat de reprezentanți ai studenților din Universitatea de Vest și Politehnica din Timișoara. Pe Facebook a fost creat un eveniment de către Edwin Sebastian Marc.

De asemenea, şi Societatea Timişoara i-a chemat pe timișoreni sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 18, în fața Operei, la un „mitingul de protest împotriva încălcării principiilor democratice și ale statului de drept de către candidatul PSD+PRM Victor Ponta”.

UPDATE. PSD acuză PNL că a politizat protestul civic anti-Ponta din Piaţa Victoriei din Timişoara.

Reprezentanţii PSD Timiş au transmis că respectă dreptul timişorenilor la liberă exprimare, însă doresc să îi informeze că protestul civic anti-Ponta programat pentru ziua de sâmbătă a fost politizat de PNL.

„Ţinem să precizăm că respectăm pe deplin opţiunile politice ale fiecărui locuitor al Timişoarei, iar dreptul la liberă exprimare este garantat prin Constituţie. Acest drept are o conotaţie şi mai puternică în Timişoara, oraş în care s-a murit pentru libertate. Nu putem fi de acord, însă, niciodată ca un astfel de gest să fie pătat de un partid politic. În cazul de faţă, Partidul Naţional Liberal, care a reuşit să politizeze acţiunea programată pentru mâine.

Potrivit informaţiilor pe care le deţinem atât noi cât şi mass-media, în Piaţa Operei se va citi un text care se doreşte a fi o nouă Proclamaţie de la Timişoara. Până aici, nimic greşit, doar ca informarea publicului larg referitor la această Proclamaţie s-a făcut în mod direct de către Biroul de Presă al PNL Timiş”, spun cei de la PSD Timiş.

În opinia social-democraţilor, acest lucru demonstrează faptul că PNL Timiş şi primarul Nicolae Robu s-au implicat în acest protest.

„Este o dovadă clară a politizării mitingului şi a implicării PNL-ului şi a domnului Nicolae Robu în această acţiune care, din acest moment, nu mai poate purta numele de acţiune civică”, se mai arată în comunicatul PSD.

UPDATE 2. Purtătorul de cuvânt al PNL Timiş acuză PSD de dezinformare.

Purtătorul de cuvânt al PNL Timiş, Alina Sabou, acuză filiala PSD Timiş de dezinformare şi de folosire a unor „metode securiste”, deoarece Proclamaţia care va fi citită de organizatorii mitingului de sâmbătă a fost transmisă unei părţi a presei de pe mailul personal, deci nu putea fi un comunicat oficial al ACL Timiş.

„PSD Timiş continuă campania cu aceleaşi dezinformări ridicole, folosindu-se în plus de metode securiste: având acces la conturi personale de email, adică la corespondenţă privată. Emailul primit la rândul meu, pe adresa personală, şi transmis apoi unor jurnalisti, repet, de pe adresa personală, a ajuns în posesia PSD Timiş, aceştia dezinformând că s-ar fi trimis un comunicat din partea Biroului de presă PNL Timiş. Chiar dacă împărtăşeşte valorile pentru care se organizează protestul, PNL Timiş nu are nicio legatură cu mitingul de mâine (sâmbătă – n.r.) şi nici cu organizatorii săi, fapt precizat în mesajul personal transmis unora dintre jurnalişti”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL Timiş.

Alte articole pe aceeași temă:

Protestul anti-Ponta de la Timisoara va fi pazit strasnic de jandarmi

 16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor