Orchestra Operei din Timisoara a concertat pentru Japonia

Orchestra Operei din Timisoara a concertat pentru Japonia
Orchestra Operei Naţionale Române din Timişoara s-a aflat în aceste zile în prim-planul unui eveniment excepţional, susţinând în Austria două concerte dedicate victimelor recentei catastrofe din Japonia.

Cele trei soliste ale concertului, Kiyoro Iwamoto (26 de ani), Yuka Shindo (21 de ani) şi Yu Ueda (15 ani), au sosit din Japonia în Austria, însoţite de părinţi sau prieteni, la puţină vreme după cutremurul devastator, şi au relatat publicului şi colegilor artişti ce au trăit în 11 martie şi în zilele tragice de după pentru poporul nipon.

Concertele au avut loc la St. Johann, în Tirol, la Kaiersaal, şi în Innsbruck, la Grosser Stadtsaal, în 26 şi 27 martie, fiind precedate de un moment de reculegere în memoria celor ucişi de stihiile naturii dezlănţuite, a declarat maestrul Corneliu Murgu, directorul Operei din Timisoara.

Turneul a fost organizat de Musikschule der Stadt Innsbruck, instituţie al cărei director, dirijorul Wolfram Rosenberger, a preferat orchestra Operei din Timisoara tuturor celorlalte opţiuni, artiştii timişoreni fiind binecunoscuţi şi foarte apreciaţi în Tirol, în urma turneelor efectuate în fiecare an, adesea sub bagheta sa dirijorală.

Wolfram Rosenberger şi Walter Enko, directorul şcolii de muzică şi al Jugendphilarmoniker din Innsbruck, au dirijat împreună concertele pentru Japonia.

Programul muzical, care a emoţionat profund auditoriul, a cuprins Concertul pentru pian şi orchestră în re minor de W.A. Mozart, Simfonia 5 de Fr. Schubert, Concertul pentru pian şi orchestră în la minor şi, în final, Intrarea Reginei din Saba din Simfonia Solomon de G.F. Handel, lucrare cântată împreună cu Filarmonica de Tineret din Innsbruck.

S.P.D.

Foto (c) ONRT0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor