Oficialii din Inspectoratul Scolar Timis verifica prezenta la ore. Clasele de seral risca sa fie desfiintate!

De M.S.
Situatie grava la clasele de seral, risca sa fie desfiintate
Situatie grava la clasele de seral, risca sa fie desfiintate
Aproximativ jumătate dintre liceele din Timişoara au fost verificate marţi dimineaţa de oficialii de la Inspectoratul Şcolar din Timiş, pentru a vedea care este prezenţa elevilor şi profesorilor la cursuri. Rezultatele sunt însă dezastuoase. La unele şcoli procentul celor absenţi depăşeşte 40%. Situaţia este şi mai gravă la clasele de seral, care riscă să fie desfiinţate.

Oficialii din Inspectoratul Şcolar Timiş au făcut controale inopinante la liceele din Timişoara, atât marţi dimineaţa, pentru cursurile de zi, cât şi luni seara, pentru cele de la seral. Rezultatele controalelor au arătat însă un dezinteres total din partea elevilor pentru şcoală. Cele mai mulţi absenţi s-au înregistrat la grupurile şcolare şi colegiile tehnice, unde promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost foarte mică sau chiar zero.

Lider, cu cei mai mulţi absenţi, este Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”, unde 45% dintre elevii lipseau. Un număr mare de absenţi s-au identificat şi la Colegiul Tehnic „Azur”. Acolo 36% dintre elevi nu erau prezenţi la ore. Situaţie similară şi la Grupul Şcolar de Industrie Alimentară, cu 36% de elevi absenţi.

Problema cea mai gravă s-a identificat la clasele de seral. La Colegiul Tehnic de Vest din Timişoara, din 133 de elevi înscrişi, doar 11 au fost prezenţi, iar la Colegiul Tehnic „Regele Ferdinand I”, la clasa a IX-a seral, din 60 de elevi înscrişi doar trei erau prezenţi.

„La acele unităţi de învăţământ în care la clase de seral nivelul de absenteism este mare, unităţile de învăţământ cu siguranţă nu vor mai propune clase de seral pentru anul şcolar următor şi, chiar dacă vor propune, Inspectoratul Şcolar le va diminua planul de şcolarizare la aceste unităţi de învăţământ. Să nu uităm că 1 ianuarie 2012 înseamnă finanţare pe elev, să nu uităm că statul alocă bani pentru fiecare elev care participă la cursuri şi vine la şcoală. Statul nu mai este dispus să arunce bani pentru educaţie care nu este de calitate” a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar din Timiş, Marin Popescu.

În urma controalelor reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş nu au găsit doar elevi absenţi, ci şi profesori. La Colegiul Bănăţean au fost identificaţi doi profesori absenţi, însă erau motivaţi. La Colegiul Naţional de Artă Ion Vidu, alţi doi profesori au absentat, în vreme ce la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu” a lipsit un cadru didactic. Aceeaşi situaţie şi la Grupul Şcolar Poştă şi Telecomunicaţii, la seral, unde un profesor nu a fost prezent la ore.

Singura sancţiune din partea Inspectoratului Şcolar Timiş pentru profesorii absenţi o reprezintă neplata orei de la care au lipsit. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar spun că vor monitoriza absenţele în continuare şi că vor vor efectua şi alte controalele la unităţile de învăţământ.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor