O singură firmă vrea să reabiliteze Colegiul de Vest după furtuna din septembrie 2017

De Roxana Deaconescu
3Comentarii
O singură firmă vrea să reabiliteze Colegiul de Vest după furtuna din septembrie 2017
© Tion: O singură firmă vrea să reabiliteze Colegiul de Vest după furtuna din septembrie 2017
La aproape doi ani de la furtuna din septembrie 2017, care a distrus acoperișul clădirii în care funcționează Colegiul Tehnic de Vest, primăria este pe punctul de a semna contractul pentru reabilitarea imobilului. O singură firmă și-a depus oferta pentru a renova clădirea.

Furtuna din 17 septembrie 2017 a ucis cinci oameni în Timiș și a distrus clădiri în care funcționează școli sau spitale din întreg județul. Printre imobilele afectate se află și clădirea Colegiului Tehnic de Vest, pe care primăria nu a reușit să o reabiliteze la aproape doi ani de la vijelia devastatoare.

Așa cum tion.ro vă informa deja, PMT a reușit anul acesta să lanseze licitația pentru execuția lucrărilor. Ofertele s-au putut depune până în 7 august, o singură firmă fiind interesată să repare clădirea. Costul lucrărilor este estimat la 6,2 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 1,3 milioane de euro.

„În baza contractului se vor executa și finaliza lucrări pentru realizarea obiectivului «Reabilitare corp clădire școală D+P+2E» din Timișoara, str. Regele Carol I nr. 11. Se vor executa lucrări de refacere și consolidare a șarpantei, repararea tencuielilor interioare și exterioare, refacere a pardoselilor, realizare de termosistem la pereții exteriori, refacere a elementelor de tinichigerie, montare de centuri de beton armat în zona casei scării”, susțin reprezentanții primăriei.

Interesată de lucrări a fost doar firma Hantig ElectricService cu sediul în Sânnicolau Mare, cu subcontractantul Masecons 2010 SL – sediul în Deva. Șantierul ar trebui să țină doi ani, conform documentației.

Liceul Tehnologic de Vest a fost una dintre cele mai afectate școli la furtuna din septembrie 2017, care a măturat orașul în câteva clip și a ucis doi oameni doar în Timișoara. Acoperișul a zburat în curtea interioară a liceului, dar și pe trotuarele din față, iar tot ce au putut face autoritățile au fost câteva cârpeli. Cu ajutorul Colterm, municipalitatea a pus un acoperiș de plastic și schele pe exterior, atât pe Bd. Ion Dragalina, cât și pe Bd. Regele Carol I.

Acolo învățau și elevii de la Liceul de Arte Plastice, care au fost mutați imediat după dezastrul din toamna lui 2017 la o altă unitate de învățământ. Potrivit conducerii unității școlare, sute de elevi de la Liceul de Vest învață în condiții improprii, în săli pline de igrasie. Mai mult, tinerii trebuie să treacă zilnic prin curtea școlii printr-un tunel improvizat, ca să nu se trezească cu bucăți din acoperiș în cap. Așa se face accesul la clasele de la demisol, dar și la etajele 1 și 2 din clădirea fără acoperiș. Etajul 2 era ocupat de elevii de la Arte, dar acum stă cu lacătul pe el, iar etajul 1 rămâne deschis doar pentru a permite accesul tinerilor la toaletă. Sălile arată însă ca după o calamitate și par neatinse de mai bine de un an și jumătate: cu parchetul umflat și pereții grav afectați de infiltrații.

O expertiză a arătat că imobilul are probleme de structură după furtună, astfel că documentația trebuia pregătită ca la carte. Va fi reabilitată întreaga clădire, de la fațadă până la acoperiș.

Clădirea despre care vorbim se află situată în situl de monumente istorice numit „Vechiul cartier Iosefin” din Timișoara și are 73 de ani, fiind construită în anul 1946 cu destinația de școală. În singurul liceu cu profil de construcții din județul Timiș sunt pregătiți instalatori, zidari, electricieni constructori, dulgheri, iar de anul școlar viitor vor învăța meserie și tâmplari și zugravi.

Articole pe aceeași temă:

Colegiul de Vest, la aproape 2 ani de la furtună! PMT abia acum reabilitează clădirea

Colegiul de Vest, tot cu gaură în acoperiș de la furtuna din septembrie 2017. Reabilitarea costă 1,6 milioane de euro3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor