O parte din pista de biciclete de pe malul Begai, distrusa de un autoturism

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
18Comentarii
O parte din pista de biciclete de pe malul Begai, distrusa de un autoturism
© Tion: O parte din pista de biciclete de pe malul Begai, distrusa de un autoturism
Pista de biciclete construită de cei de la Apele Române pe malul Begăi a fost din nou distrusă de un autoturism. Cei de la ABAB au fost sesizați de o persoană asupra apariției respectivului vehicul.

Administrația Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a fost sesizată vineri seara, că pe pista de cicloturism de pe malurile canalului Bega, aval de Timișoara, în zona refugiului pentru bicicliști de lângă fabrica Nestle, a fost surprins un autoturism care circula cu o remorcă cu barcă; din cauza greutății, autoturismul a produs distrugeri în corpul digului (pe taluzul digului cât și în covorul asfaltic al pistei), cu un diametru de aproximativ 90 de cm. Serviciul de Inspecția Bazinală de Apă Banat a intrat în posesia dovezilor foto care atestă implicarea respectivului autoturism cu remorcă în distrugerea corpului digului. În acest moment se desfășoară demersurile legale pentru identificarea proprietarului autoturismului, care poate fi sancționat, conform Legii apelor.

„Atragem atenția cetățenilor că acestă lucrare este pistă pentru biciclete nu pentru mașini, iar conform Legii apelor, circulația cu autovehicule pe digurile de apărare este interzisă și pedepsită cu amenzi de până la 7.000 de lei ” , a spus directorul ABA Banat, dl. Titu Bojin.

În calitate de administrator al pistei de cicloturism, ABA Banat a dotat pista cu stâlpi reflectorizanți pentru ghidaj, indicatoare de semnalizare care avertizează cetățenii că circulația autoturismelor pe pistă este interzisă, borne kilometrice și bariere în dreptul drumurilor laterale existente pentru a împiedica accesul autovehiculelor cu motor pe pista de cicloturism, respectiv pe digul de apărare. De-a lungul celor doi ani, de când a fost inaugurată pista, au fost înregistrate numeroase vandalizări și distrugeri ale covorului asfaltic al acesteia, furturi de plăcuțe reflectorizante, de stâlpi reflectorizanți, distrugeri de coșuri de gunoi din refugiile pentru bicicliști, vandalizarea unor refugii pentru bicicliști, distrugerea plăcilor de afișare permanentă cu investiția proiectului. Cei care sunt găsiți vinovați, riscă refacerea completă a bunului distrus sau vandalizat.

Pista de cicloturism începe în aval de Podul Modoș și continuă, pe o lungime de 37 de kilometri, până la frontiera cu Serbia. Scopul construcției acestei pistei de cicloturism a fost de a dezvolta potențialul turistic local și regional, cât și acela de a promova cooperarea transfrontalieră româno-sârbă prin dezvoltarea acestui tip de turism alternativ.18Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor