O firma din Arad reabiliteaza cu peste 1,3 milioane de euro un pod din Timisoara

De Roxana Deaconescu
12Comentarii
O firma din Arad reabiliteaza cu peste 1,3 milioane de euro un pod din Timisoara
© foto: arhiva
O firmă din Arad reabilitează unul dintre cele mai vechi poduri din Timișoara. Vorbim despre Podul Ștefan cel Mare, cel care face legătura între cartierul Iosefin și Gara de Nord, în care vor fi investiți peste 1,3 milioane de euro.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat deja contractul pentru reabilitarea Podului Ștefan cel Mare, cu firma Tehnodomus din Arad. Este aceeași societate care a înlocuit treptele Catedralei Mitropolitane și care a lucrat și la reabilitarea malurilor Begăi.

Lucrările pentru „reabilitarea Podului Ștefan cel Mare” de pe Bd. Dragalina costă 6,34 milioane de lei, adică aproape 1,4 milioane de euro, cu tot cu TVA. Durata contractului este de 10 luni, care se calculează de îndată ce oficialii municipalității semnează ordinul de începere a lucrărilor, care se emite în maximum 120 de zile de la data semnării contractului. Garanția ar urma să fie valabilă timp de 60 de luni de la recepție.

În iarna lui 2016, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că atât Podul Ștefan cel Mare, cât și Podul Eroilor vor avea patru benzi de circulație și vor fi consolidate.

Podul Ştefan cel Mare, de pe bulevardul General Dragalina, a fost construit în aceeași perioadă ca Podul Eroilor (n.r. 1938) și este realizat din beton armat în cadru cu console, având o lungime totală de 50 m. În urma unei expertize tehnice s-a constatat că elementele de rezistență au o stare necorespunzătoare, la fel ca și infrastructura și aparatele de reazem.

„Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, trafic format atât din autoturisme, cât şi din troleibuze şi autobuze, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor”, se arată în hotărârea de consiliu local prin care a fost aprobat studiul de fezabilitate.

În contractul semnat luni, 5 martie, nu se spune nimic despre lărgirea podului la mai multe benzi de circulație.

Proiectul pentru reabilitarea Podului Ștefan cel Mare este finanțat cu bani de la bugetul de stat, prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală, la fel ca și cel pentru reabilitarea Podului Eroilor din zona Elba. Primăria Timișoara ar urma să cofinanțeze lucrarea cu 967.000 de lei. Ciudat este faptul că suma alocată de Guvernul României pentru reabilitarea Podului Ștefan cel Mare este de 8,2 milioane de lei, iar în luna ianuarie a acestui an consilierii locali au aprobat revizuirea devizului pentru lucrare, la 8,5 milioane de lei. În devizul vechi scria 8,9 milioane de lei.

Articole pe aceeași temă:

Două poduri din Timișoara vor intra în șantier după ce Primăria Timișoara a primit banii necesari prin programul PNDL II. Este vorba despre reabilitarea Podului Eroilor și Podului Ștefan cel Mare, ambele aflate în zona Iosefin.La următoarea ședință de plen a Consiliului Local Timișoara, aleșii munic...12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor