tion.ro Web analytics

O firma din Arad reabiliteaza cu peste 1,3 milioane de euro un pod din Timisoara

O firma din Arad reabiliteaza cu peste 1,3 milioane de euro un pod din Timisoara

<p>foto: arhiva</p>
O firmă din Arad reabilitează unul dintre cele mai vechi poduri din Timișoara. Vorbim despre Podul Ștefan cel Mare, cel care face legătura între cartierul Iosefin și Gara de Nord, în care vor fi investiți peste 1,3 milioane de euro.
Scris de Roxana Deaconescu - O firmă din Arad reabilitează unul dintre cele mai vechi poduri din Timișoara. Vorbim despre Podul Ștefan cel Mare, cel care face legătura între cartierul Iosefin și Gara de Nord, în care vor fi investiți peste 1,3 milioane de euro.

Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat deja contractul pentru reabilitarea Podului Ștefan cel Mare, cu firma Tehnodomus din Arad. Este aceeași societate care a înlocuit treptele Catedralei Mitropolitane și care a lucrat și la reabilitarea malurilor Begăi.

Lucrările pentru „reabilitarea Podului Ștefan cel Mare” de pe Bd. Dragalina costă 6,34 milioane de lei, adică aproape 1,4 milioane de euro, cu tot cu TVA. Durata contractului este de 10 luni, care se calculează de îndată ce oficialii municipalității semnează ordinul de începere a lucrărilor, care se emite în maximum 120 de zile de la data semnării contractului. Garanția ar urma să fie valabilă timp de 60 de luni de la recepție.

În iarna lui 2016, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că atât Podul Ștefan cel Mare, cât și Podul Eroilor vor avea patru benzi de circulație și vor fi consolidate.

Podul Ştefan cel Mare, de pe bulevardul General Dragalina, a fost construit în aceeași perioadă ca Podul Eroilor (n.r. 1938) și este realizat din beton armat în cadru cu console, având o lungime totală de 50 m. În urma unei expertize tehnice s-a constatat că elementele de rezistență au o stare necorespunzătoare, la fel ca și infrastructura și aparatele de reazem.

„Datorită faptului că traficul care se desfăşoară este foarte intens, trafic format atât din autoturisme, cât şi din troleibuze şi autobuze, este necesară mărirea numărului benzilor de circulaţie, executarea pistelor de biciclişti şi modernizarea trotuarelor”, se arată în hotărârea de consiliu local prin care a fost aprobat studiul de fezabilitate.

În contractul semnat luni, 5 martie, nu se spune nimic despre lărgirea podului la mai multe benzi de circulație.

Proiectul pentru reabilitarea Podului Ștefan cel Mare este finanțat cu bani de la bugetul de stat, prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală, la fel ca și cel pentru reabilitarea Podului Eroilor din zona Elba. Primăria Timișoara ar urma să cofinanțeze lucrarea cu 967.000 de lei. Ciudat este faptul că suma alocată de Guvernul României pentru reabilitarea Podului Ștefan cel Mare este de 8,2 milioane de lei, iar în luna ianuarie a acestui an consilierii locali au aprobat revizuirea devizului pentru lucrare, la 8,5 milioane de lei. În devizul vechi scria 8,9 milioane de lei.

Articole pe aceeași temă:

[related-post post_id=”1972619″]

0 Comentarii

Your email address will not be published.

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici!

  Cele mai noi știri

  Ştiri din Timiș

  Muzică pentru toate gusturile la Zilele comunei Lovrin

  Sănătate

  Coronavirus, ultimele șapte zile în Timiș: peste 212 de infectări, dublu față de acum o săptămână

  Eveniment

  FOTO. Polițiști locali în vizită la copii de la o grădiniță din Calea Girocului din Timișoara

  Sănătate

  Urmează zile caniculare în județ. Recomandările DSP Timiș

  Eveniment

  Zeci de șoferi rămași pietoni după ce au fost opriți în trafic, în weekend, în Timiș

  Utile

  Controale Aquatim în județ pentru depistarea branșamentelor ilegale

  Ştiri din Timiș

  Anunţ finalizare proiect „Consolidarea, modernizarea şi extinderea şcolii cu clasele I-IV din localitatea Obad, oraşul Ciacova, judeţul Timiş"

  Eveniment

  Se caută polițiști locali pentru Serviciul Pază Obiective. Trei posturi disponibile

  Eveniment

  Dosare penale pentru posesie de droguri, la DubCamp. Nu au fost înregistrate incidente grave

  Ştiri din Timiș

  Se caută deținători de cai pentru schimbul de gardă de la Timișoara

  Tion.ro logoPentru noi, confidențialitatea Dvs. este importantă

  Noi și partenerii noștri utilizăm tehnologii, cum ar fi modulele cookie, și vă procesăm datele cu caracter personal, precum adresele IP și identificatorii cookie, pentru a personaliza anunțurile publicitare și conținutul în funcție de interesele dvs., pentru a măsura eficiența anunțurilor și a conținutului și pentru a obține informații despre publicul care a văzut anunțurile și conținutul. Faceți clic mai jos pentru a vă da consimțământul privind utilizarea acestei tehnologii și procesarea datelor dvs. cu caracter personal în aceste scopuri. Vă puteți răzgândi și puteți schimba opțiunile în orice moment, revenind la acest site.

  Pentru detalii apasati aici