O asistenta sociala de la Urgentele Spitalului Judetean Timisoara – in top la Gala Excelentei

De Adrian Panduru
8Comentarii
O asistenta sociala de la Urgentele Spitalului Judetean Timisoara – in top la Gala Excelentei
© Tion: O asistentă socială de la Urgențele Spitalului Județean Timișoara – în top la Gala Excelenței
O asistentă socială care lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Timișoara este nominalizată la Gala Excelenței 2018. Este deja în topul voturilor online, dar urmează o etapă de jurizare. O cheamă Adriana Simu și lucrează zi de zi cu oamenii, îi ajută să iasă din impas, le aduce haine, le găsește familia, îi consiliază dacă au trecut prin diferite traume. Iar Unitatea de Primiri Urgențe este un loc unde fiecare om care intră are cel puțin o problemă. Și nu una ușor de rezolvat.

Adriana Simu lucrează la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara de doi ani. Aici preia cazurile sociale care vin pe poarta Urgențelor, dar chiar și cazuri din spital. Preia cazurile cu caracter social care ajung în UPU, femei victime ale violenței domestice, bătrâni care sunt uitați de copii prin spitale ori persoane fără adăpost care ajung la ușa Urgențelor.

Ca asistent social intervine și în cazul persoanelor care încearcă să se sinucidă și oferă consiliere atât acestor oameni cât și familiei. Și refugiații care ajung aici sunt ajutați. Pot fi și persoane care au avut un accident rutier și nu mai știu nimic de ei … ori de familie … Asistenții sociali sunt cei care anunță familia, unora le aduc haine, pe alții îi identifică și le dau un sens în viață, îi consiliază, îi ajută să treacă mai ușor peste traumele de care suferă.

Adriana Simu este nominalizată la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, la categoria „Premiul pentru asistentul social din domeniul sănătate – servicii medicale”. Adriana Simu ocupă deja locul doi, în urma voturilor online, iar în perioada următoare un juriu va decide locul pe care îl va ocupa în Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială care va avea loc la București, în 20 martie, la Ateneul Român.

„Este o muncă cu foarte multe provocări. Trebuie să-ți placă foarte mult ceea ce faci ca să poți lucra acolo. Până la urmă este un domeniu medical, tu ești doar un mic omuleț care încearcă să-și facă treaba cât de bine poate. Sunt lucruri umane pe care le facem, cred că e importantă și latura umană, de care noi ne ocupăm”, a spus Adriana Simu.

Adriana Simu a strâns și bani pentru copiii proveniți din familii dezavantajate. A strâns 3.147 de lei din partea angajaților Spitalului Județean Timișoara, în luna noiembrie a anului 2017, în proiectul „O floare de colț pentru un prânz cald”, derulat de United Way România. Adriana Simu a dăruit o floare de colț angajaților spitalului în schimbul a 10 lei și a asigurat 310 mese calde pentru copiii din familii aflate în nevoie.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor