O aripa de Bastion cu 17000 de volume: noua sectie de arta a Bibliotecii Judetene Timis

De S.P.D.
O aripa de Bastion cu 17000 de volume: noua sectie de arta a Bibliotecii Judetene Timis
© TION: O aripa de Bastion cu 17000 de volume: noua sectie de arta a Bibliotecii Judetene Timis
Cărți în română, germană, maghiară, engleză, franceză, italiană, dar și în chineză și ebraică, albume, partituri, CD-uri: aproximativ 17000 de volume de artă sunt, de astăzi, la dispoziția abonaților Bibliotecii Județene, într-un nou spațiu din Bastionul Timișoarei, perfect pentru lectură, studiu, audiții și expoziții.

Noul sediu al Secției de Artă ”Deliu Petroiu” a fost obținut printr-o inspirată rocadă: Biblioteca Județeană Timiș a cedat spațiul pe care îl ocupa în corpul C din Bastion Teatrului Merlin care, la rându-i, a eliberat spațiul din latura A, pe care îl partaja cu BJT. Relocată în generoasele săli care au găzduit până acum Café Text, Secția ”Deliu Petroiu” oferă o tentantă sursă de lectură, studiu și delectare pasionaților de artă. ”În 1978, când s-a înființat secția de artă, Biblioteca Județeană a primit numeroase donații de la ambasadele URSS, RDG și Republicii Ungare. Așa se face că avem un bogat fond de carte în rusă, germană și maghiară. Avem însă și cărți în chineză, precum acest album de artă a decupajelor, cărți în ebraică, numeroase partituri rare, viața lui Giuseppe Verdi publicată la Berlin în 1900, prețioase colecții muzicale în achiziții de ultimă oră și multe alte cărți și documente pe care cei care le studiază le pot și fotocopia aici”, explică bibliotecara Ileana Berariu. Biblioteca are și colecții de ”audio-cărți” și este dotată cu tehnologii de accesibilizare a lecturii pentru persoanele cu dizabilități.

Secția de Artă ”Deliu Petroiu” este deschisă de luni până vineri între orele 10-18, iar înscrierea la Biblioteca Județeană Timiș, împrumutul de carte și accesul la sala de lectură sunt gratuite.

”Pentru noi și, mai ales, pentru publicul timișorean, această relocare este varianta optimă. Spațiul care, până în iunie 2014 a găzduit Café Text, este acum o destinație culturală multiplă: bibliotecă de arte, sală de lectură și expoziții. Vom organiza în continuare numeroase evenimente aici, iar expozițiile vor putea fi vizitate în programul de acces al bibliotecii. Secția de Artă Deliu Petroiu a fost primul punct al unei biblioteci județene românești dotat cu tehnologie RFID (decembrie 2013), care permite accesul liber la raft/carte”, subliniază Tudor Crețu,directorul BJT.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor