O afacere curat-murdara la Teatrul Maghiar

De S.P
O afacere curat-murdara la Teatrul Maghiar
© TION - O afacere curat-murdara la Teatrul Maghiar
Ben (Asztalos Géza) și Gus (Kocsárdi Levente), doi ucigași cu simbrie într-o cameră de hotel, înaintea ultimei lor misiuni. Între ei, un revolver și tăcerea singurului lucru de nespus. O tăcere umplută cu vorbe mărunte, sclipind de umor, uneori de duioșie, așa cum nisipul umple, implacabil, clepsidra ultimei clipe. O afacere curat-murdară, palpitantă ca un film polițist, la Teatrul Maghiar din Timișoara.


Ceea ce furiosul Harold Pinter scrisese ca o parodie teatrală la filmele cu gangsteri în vogă la finalul anilor ’50, ”Chelnerul mut” devine în epilogul montat de Gyulay Eszter o ultimă încercare de a salva, fie și pentru un singur, damnat, suflet, umanitatea. Și un duel elegant, captivant, cu fair-play și tensiune bine dozată, între doi actori a căror tinerețe e pusă în balanță cu o vastă experiență pe scena Teatrului Maghiar din Timișoara.

Aproape insesizabile indicii duc către dezlegarea șaradei, căci în misiunea finală Ben trebuie să-l elimine pe Gus. Dar sub zgura neîncrederii sâmburele conștiinței a încolțit deja, Ben încearcă să-și facă scăpat prietenul, Gus îi oferă, împușcându-se în baia cu faianță albă, absolvirea de purgatoriu.

O ”Afacere murdară” se va petrece în 22 septembrie 2014, de la ora 19, în sala Studio. Spectacolul este tradus simultan în limba română, iar biletele, cu prețul de 10 lei (5 lei, pentru elevi, studenți și pensionari) s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului Maghiar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor