Nume grele pe lista pentru Consiliul de administratie al Societatii de Drumuri Municipale

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
17Comentarii
Nume grele pe lista pentru Consiliul de administratie al Societatii de Drumuri Municipale
© Foto: arhiva
Adam Crăciunescu, Cătălin Iapă, Ilie Lucian Stoinel, Cătălin Tiuch sunt doar câteva dintre numele care s-au înscris pentru un post în Consiliul de administrație al SDM, societate al cărei unic acționar este Consiliul Local Timișoara. Cei interesați au putut depune dosare, s-au făcut evaluări, iar cei care au obținut cel mai mare punctaj au ajuns pe listă. Sunt nouă locuri, iar pentru ca acestea să fie ocupate este nevoie de votul consilierilor locali.

Aleșii au avut pe ordinea de zi a ședinței ordinare de marți un raport privind „numirile finale în vederea ocupării posturilor vacante de membri în consiliul de administrație la SC Drumuri Municipale SA”. Cum arată clasamentul rezultat în urma competiției de dosare? Primul loc este ocupat de Adam Crăciunescu (specializare în domeniul tehnic, experiență managerială), cu un punctaj de 47,25, urmat de Cătălin Iapă (specializare în domeniul tehnic) – 46,50, Ilie Lucian Stoinel (specializare în domeniul juridic, experiență managerială) – 43,25, Ciprian Orhei (specializare în domeniul tehnic) – 41,00, Andrei Molnar (specializare în domeniul juridic, comercial) – 40.00, Cătălin Tiuch (specializare în domeniul economic) – 36.00, Liviu Sabin Filimon (specializare în domeniul tehnic) – 31.75, Sorin Radu Anghel (specializare în domeniul tehnic) – 31.00, Alexandru Mădălin Mustățea (specializare în domeniul tehnic) – 29.75, Marian Gheorghe Costea – 26.50 și Ovidiu Iosif Pîrlea (experiență în domeniul tehnic) – 25.75.

Doar cinci candidați au obținut numărul de puncte necesar pentru a intra în consiliu, așa că un consilier local propune reluarea procedurii.

„Acei candidați care au obținut cel puțin 40 de puncte îndeplinesc criteriile și condițiile de evaluare în vederea numirii în funcția de membru al CA”, se arată în raport.

Dosarele au fost evaluate de o comisie formată din patru persoane, din care face parte și Rodica Aurelian, șefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Timișoara, dar și consilierul local PSD Gabriela Popovici, aceasta din urmă menționând că propune „reluarea procedurii de selecție pentru completarea numărului de persoane până la 9, pentru a asigura un climat normal de lucru pentru CA”.

Printre cei care au țintit un loc de membru în CA al SDM, societate care are monopol pe întreținerea străzilor și a trotuarelor din Timișoara, se numără membri marcanți ai PSD, oameni care au avut și încă au funcții importante. Adam Crăciunescu a fost vicepreședinte al CJ Timiș și director al Romsilva, iar Cătălin Tiuch, primul care nu a adunat 40 de puncte, a fost deputat și consilier județean PSD.

Pe liste sunt, evident, și liberali, dintre care îi amintim pe Cătălin Iapă, tânărul consilier personal al primarului Nicolae Robu, dar și pe Ilie Stoinel, care a fost și până acum președinte CA al SDM, precum și pe Ciprian Orhei. Andrei Molnar, ultimul care a reușit să adune punctajul minim, este membru UDMR și a deschis lista partidului pentru consiliul județean, la ultimele alegeri.

Vă reamintim, SDM este una dintre cele mai importante societăți al cărei unic acționar este Consiliul Local Timișoara.

Societatea de Drumuri Municipale deține monopol în Timișoara, din primăvara anului 2017, pe străzile, aleile, trotuarele, podurile, pasajele și pasarelele din Timișoara. Primește aproape 9 milioane de euro pe patru ani, contractul de atribuire directă putând fi prelungit. Tot SDM se ocupă și de străzile de piatră spartă din oraș, în cadrul unui contract asemănător, în valoare de 2,5 milioane de euro, valabil tot pe patru ani. Până în 2021, SDM se ocupă și de curățenia Complexului Sportiv Bega, a Sălii Olimpia și a toaletelor publice din Timișoara. Din 2016, societatea consiliului local are în grijă și semnalizarea și întreținerea semnalizării rutiere din oraș, pentru 15 ani. Să nu uităm și de sistemul de parcare, întreținut tot de Societatea de Drumuri Municipale.

UPDATE. Consilierii locali au aprobat raportul final pentru CA al SDM

Aleșii municipali au fost de acord cu lista viitorilor membri ai Consiliului de administrație al SDM. Potrivit președintelui comisiei de selecție, Gabriela Popovici, consilierii locali doar aprobă raportul, urmând ca Adunarea Generală a Acționarilor SDM să aibă ultimul cuvânt și să decidă dacă intră în consiliu și cei care nu au adunat 40 de puncte la concursul de dosare.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor