Noile taxe pentru schelele de pe domeniul public, la Timisoara

De Roxana Deaconescu
1Comentariu
Noile taxe pentru schelele de pe domeniul public, la Timisoara
Proprietarii de clădiri istorice care vor să-și reabiliteze imobilele vor plăti doar 1 ban/mp/zi pentru a-și pune schela pe construcție. Decizia a fost luată în cea mai recentă ședință de consiliu local. Au fost stabilite și taxe noi pentru cei ce pun schele pentru lucrări de izolare termică executate din fonduri proprii.

Consilierii locali au decis, vineri, ca anul viitor, în 2018, cei care ocupă domeniul public cu schele pentru reabilitarea clădirilor clasificate ca monument istoric, dar și cei care ocupă domeniul public cu schele pentru lucrări de izolare termică executate din fonduri proprii ale proprietarilor să plătească 0,01 lei/mp/zi.

„Taxa pentru ocuparea domeniului public cu schele necesare executării lucrărilor de restaurare și conservare, efectuate în condițiile legii la imobile clasificate ca monumente istorice este de 0,01 lei/mp/zi. Taxa pentru ocuparea domeniului public cu schele necesare executării lucrărilor privind măsuri de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor este de 0,01 lei/mp/zi”, au decis consilierii locali.

Propunerea a fost făcută de consilierul local Constantin Ștefan Sandu și a fost adoptată în unanimitate de aleșii municipali.

„Este cea mai mică subdiviziune a leului, credem că această taxă simbolică va încuraja executarea acestor lucrări și îi va determina pe proprietarii de locuințe să investească mai bine banii”, a spus Sandu.

Tot 1 ban/mp/zi vor plăti și cei care ocupă domeniul public cu schele necesare executării lucrărilor de intervenție pentru creșterea performanței energetice, lucrări ce sunt executate pe cheltuiala proprie a proprietarilor clădirilor.

„Este o sumă simbolică, nu poate fi zero, nu ne-am mai complicat cu ea și atunci a fost pusă cea mai mică valoare. Noi vrem să-i ajutăm, chiar dacă asta înseamnă că încasăm mai puțin la buget. Trebuie însă să înțelegem că nu toți sunt de bună credință, avem un exemplu: clădirea de pe colțul Savoya cu Mercy, e de vreun an schela acolo. A fost să avem o furtună în oraș, a rupt prelata de pe Savoya și am constatat cu surprindere că nu s-a lucrat nimic. Probabil că dispun de schele, schelele sunt scumpe oricum”, a spus Robu.

Cei care ocupă domeniul public cu schele pentru alte lucrări decât cele de mai sus vor plăti 1 leu/mp/zi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor