Noi licitatii pentru terasele din Piata Unirii si Piata Victoriei

De A.S.
Noi licitatii pentru terasele din Piata Unirii si Piata Victoriei
Noi licitatii pentru terasele din Piata Unirii si Piata Victoriei
Chiar dacă centrul istoric al oraşului Timişoara va intra în reabilitare printr-un proiect pe fonduri europene începând din acest an, anunţă reprezentanţii primăriei, vara aceasta vom avea încă terase în Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei. Aleşii au decis, marţi, ca toate amplasamentele să fie scoase la licitaţie.

Consilierii locali au hotărât, în plenul de marţi după-amiază, să fie scoase la licitaţie şi amplasamentele pentru terase din Piaţa Unirii, nu doar cele din Piaţa Victoriei, după cum anunţa în cursul dimineţii viceprimarul Adrian Orza. Edilul declarase iniţial că pentru Piaţa Unirii vor fi prelungite acordurile de funcţionare pentru deţinătorii din anii trecuţi.

„Pentru că nu se intră încă efectiv cu lucrările în Piaţa Unirii, deşi unii s-au gândit să blocheze terasele acolo am zis că ar fi absurd să se întâmple lucrul acesta, atâta timp cât nu încep lucrările chiar în piaţă, ci doar pe nişte străzi adiacente. Practic se vor prelungi acordurile de funcţionare pentru acest sezon estival. Se prelungeşte la toată lumea. Cum poţi să faci licitaţie şi după aceea să înceapă lucrările? Ar fi absurd”, declara Orza înainte de plen. Lucrurile au luat o altă turnură în şedinţa de consiliu local din cursul după-amiezii, când a fost supus la vot un proiect care prevedea aprobarea Caietului de sarcini pentru scoaterea la licitaţie a unor noi amplasamente de terase sezoniere în Piaţa Victoriei. Consilierul Traian Stoia a propus, printr-un amendament, să fie scoase la licitaţie şi amplasamentele din Piața Unirii, dar numai până la sfârşitul lunii septembrie a acestui an. Vorbim despre spaţiile pentru terase care nu se află în faţa localurilor. „Nu mai e nicio bază legală ca să le prelungești, trebui scoase la licitație”, a opinat secretarul Ioan Cojocari.

Şefa Direcţiei de Dezvoltare, Aurelia Junie, a declarat că lucrăile din Piaţa Unirii sunt prevăzute să înceapă în primăvara anului viitor. Consilierul Adrian Pau a afirmat că nu există certitudinea că lucrările de reabilitare vor începe la data anunţată și de fiecare dată beneficiază de amplasamente aceleași persoane.

Propunerea lui Stoia a fost aprobată spre nemulţumirea lui Orza. „Eu cred că s-au dorit două lucruri cu amendamentul de astăzi: să se blocheze terasele acolo pentru că unii au interese economice şi au terase în zonă şi se doreşte să nu mai existe terase în Piaţa Unirii şi sub acest acoperiş al scoaterii la licitaţie nu s-a făcut decât să se tergiverseze lucrurile, să nu apară terase în Piaţa Unirii. După ce se repară Piaţa Unirii cred că era momentul să se scoată la licitaţie amplasamentele. Nu s-a vrut pentru că unii au interese acolo, în zonele din jur au terase şi nu doresc să fie clienţi în Piaţa Unirii, şi alţii ca să nu fie terase, lumea să fie nemulţumită şi să înjure primăria”, a afirmat edilul.

În ceea ce priveşte Piaţa Victoriei, potrivit caietului de sarcini aprobat marţi, cei care vor câştiga licitaţiile vor putea să ocupe domeniul public pentru o perioadă de trei ani, dar vor fi obligaţi să dezafecteze spaţiile obţinute în termen de 15 zile dacă încep lucrări de reabilitare.

Primăria Timişoara a organizat marţi o licitaţie pentru opt amplasamente de terase din Piaţa Victoriei.

Ultimul sezon cu terase in Piata Unirii inainte de reabilitare

Timisorenii au iesit la terase

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !