Nicolae Robu: Eu sunt cea mai defaimata persoana din Romania. Legea lui Dragnea pune pumnul in gura romanilor

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
14Comentarii
Nicolae Robu: Eu sunt cea mai defaimata persoana din Romania. Legea lui Dragnea pune pumnul in gura romanilor
© TION: Nicolae Robu: Eu sunt cea mai defaimata persoana din Romania
Primarul Timișoarei se autoproclamă cea mai defăimată persoană din România. Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, consideră că Legea lui Dragnea ar pune pumnul în gura tuturor românilor.

Edilul-șef susține că a fost de mai multe ori victimă și că inclusiv amenda pe care a primit-o pentru o postare pe Facebook a fost o comandă politică.

„Vreau să fiu foarte limpede: eu consider că nu există persoană în România mai defăimată decât sunt eu. Cred că pot demonstra asta foarte simplu și oricine se poate lămuri, dacă se urmărește câte s-au spus despre mine în lungul timpului, dar mai ales în ultimul an, dar de îndată ce am devenit primar, de fapt. Cred că se poate accepta această aserțiune, că sunt cea mai defăimată persoană din România. Am în vedere nu numai ce se spune, dar și care este realitatea, se spun lucruri negative care nu sunt în acord cu realitatea. Nu vreau să exemplific, pentru că ne-ar trebui un maraton, un foileton de conferințe. La un moment dat începi să râzi cu îngăduință, e și un fel de amărăciune”, a anunțat, vineri, primarul Timișoarei.

Nicolae Robu susține că este vehement împotriva Legii lui Dragnea și că România nu are nevoie de așa ceva.

„Eu sunt vehement împotriva unei legi anti-defăimare, nu cred că e nevoie de așa ceva. Eu am convingerea că cetățenii Timișoarei pun în balanță, pe un taler, ceea ce văd ei că s-a întâmplat în acești ani cu mine ca primar în oraș și pe celălalt taler ce se spune despre mine. Acești cetățeni ai Timișoarei vor judeca în mod corect cum stau lucrurile și vor aprecia cum sunt eu prin prisma lor, nu prin prisma celor care încearcă să îmi creioneze un portret sau altul. Și, evident, nici măcar prin prisma a ceea ce eu însumi pretind. Fiecare cetățean își are propria percepție și apoi își are propriile aprecieri raționale, obiective, bazate pe criterii foarte clare. Indiferent câte ar spune cineva despre o persoană de rău, de bine, indiferent câte ar spune chiar ea însăși acea persoană despre ea, de bine. Până la urmă cetățenii vor judeca cu mintea lor și vor aprecia cu simțirea lor. Predominant, în această apreciere, va fi ceea ce se vede ca realizare. Eu am fost pe tot parcursul vieții un om orientat, focalizat pe realizări”, mai spune Robu.

Primarul Timișoarei precizează că nici măcar în campania din 2008 nu a împroșcat cu noroi în adversarii politici și vede suspectă inițiativa PSD.

„E limpede, se urmărește punerea pumnului în gură. Hai să-i amendăm pe toți cei care sunt împotriva noastră, toată ziua. Eu am suportat inclusiv amendă pentru că am postat pe Facebook un text care nu are nicio urmă de rasism în el, o ironie la adresa unui număr restrâns de cetățeni, o ironie care nu viza etnia lor, ci viza conduita lor. O să o spun de o mie de ori, întotdeauna, că nu mă pot dezice de la așa ceva. Nu e în regulă să existe cetățeni care tulbură liniștea publică pentru a epata cu mașini, să își afișeze ghiuluri, lanțuri, cocoșei, chiar dinți și în același timp nu își achită datoriile față de statul român. Eu mă refer la niște indivizi, nu la etnia lor, niciodată nu o să pot fi rasist. Eu consider că etnia romă este o victimă în modul în care a fost tratată de-a lungul secolelor. Eu sunt un cetățean care a fost pedepsit pe nedrept de o structură a statului la comandă politică pentru o postare pe Facebook”, a completat Nicolae Robu.

Una peste alta, primarul Timișoarei este convins: Legea Dragnea pune pumnul în gura românilor, iar inițiativa PSD este una rușinoasă și pentru Parlament, dar și pentru România.

„Știu pe pielea proprie ce înseamnă să creezi posibilități de a face abuz unor structuri ale statului. Legea Dragnea ar crea astfel de posibilități. Ar avea probleme orice cetățean care dorește să se exprime în spațiul public, inclusiv pe aceste nevinovate rețele de socializare. Eu așa le consider. Nu numai eu, ci partidul meu, PNL, suntem vehement împotriva unei asemenea legi și vom fi întotdeauna apărătorii libertății de exprimare. Evident că în orice stat există legi care protejează cetățenii de abuzul oricui, există și în România. Sunt situații în care se întrec orice limite acceptabile și atunci se recurge la cadrul legal. Dar trebuie să fie unul care să nu faciliteze abuzul, ci unul care să permită ținerea lucrurilor în zona lor de normalitate. Asta trebuie să fie într-o societate: normalitatea. Această lege este detestabilă, păi nu are România alte priorități? Este rușinos că există pe agenda Parlamentului un asemenea proiect de lege și este rușinos că liderul unui partid încearcă această lege. Este rușinos că un partid ca PSD încearcă să pună pumnul în gura cetățenilor României”, a conchis Robu.

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţi, 9 februarie, ”Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi.

Potrivit proiectului adoptat de Senat, persoana care se consideră vizată de defăimarea socială poate formula, în faţa instanţei de judecată, o cerere pentru acordarea de despăgubiri şi restabilirea situaţiei anterioare defăimării sau anularea situaţiei create prin discriminare, în termen de 3 ani de la data săvârşirii faptei sau “de la data la care persoana interesată putea să ia cunoştinţă de săvârşirea ei”, mai prevede proiectul.

Alte articole pe aceeași temă:

Primarul Timisoarei, amendat pentru discriminare

Vosganian la Timisoara: Legea defaimarii va aduce mai multe prejudicii de imagine initiatorilor14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor