Milioane de euro la dispozitia banatenilor

De Delia S. Barbu
Milioane de euro la dispozitia banatenilor
Asociaţii non-profit, organizaţii non-guvernamentale, universităţi, institute de cercetare şi autorităţi regionale şi locale din judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Mehedinţi din România, respectiv districtele Banatul de Nord, Banatul de Centru, Banatul de Sud, Branicevski şi Borski din Republica Serbia pot beneficia de 15,3 milioane de euro puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană.

Fondurile sunt disponibile în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia. Joi, la Timişoara, a avut loc lansarea celui de-al doilea apel pentru propuneri de proiecte cu finanţare nerambursabilă europeană în cadrul acestui program, eveniment la care au luat parte şi Sorin Maxim, preşedintele Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, Iuliu Bara, şeful Autorităţii de Management pentru Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Republica Serbia, şi Vasilija Stanić, reprezentantul Autorităţii Naţionale din Republica Serbia.

„Vă aşteptăm să vă ajutăm cu informaţii, cu sfaturi, şi să legaţi relaţii de cooperare cu parteneri noi. Suntem într-un moment favorabil cooperării cu ţara vecină prin lansarea acestui program. Cu celelalte derulate până acum am avut succes şi prin felul în care s-au derulat dar şi, sperăm noi, prin felul în care le-au simţit beneficiarii lor. Din 2003 au fost depuse mai mult de 400 de proiecte, ceea ce înseamnă peste 800 de parteneri”, a declarat Maxim.

Uniunea Europeană a alocat pentru această licitaţie de proiecte 15,3 milioane de euro, ceea ce reprezintă 85% din valoarea proiectelor, la care se adaugă un procent de 15% cofinanţare naţională. Exclusiv pentru beneficiarii din România, cofinanţarea naţională va fi susţinută de Guvernul României cu maxim 13% din valoarea proiectului.

Proiectele depuse trebuie să se înscrie în una dintre cele trei axe prioritare ale programului: dezvoltare economică şi socială, mediu – pregătirea pentru situaţii de urgenţă şi promovarea activităţilor people-to-people. 

Termenul de depunere a dosarelor este 27 iunie 2011, iar cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii la telefon 0356/ 426.360.

Delia S. Barbu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor