Medici, asistenti si iubitori de miscare vor alerga la Timisoara pentru a ajuta la infiintarea centrelor de epilepsie

De Adrian Panduru
Medici, asistenti si iubitori de miscare vor alerga la Timisoara pentru a ajuta la infiintarea centrelor de epilepsie
© Tion: Medici, asistenti si iubitori de miscare vor alerga la Timisoara pentru a ajuta la infiintarea centrelor de epilepsie
La Timișoara va avea loc o alergare de cinci kilometri. Scopul acesteia este susținerea înființării centrelor destinate persoanelor care suferă de epilepsie, unde, prin telemedicină, un pacient dintr-un oraş îndepărtat, într-o zonă slab deservită medical, are şansa de a fi consultat de un specialist din ţară sau din străinătate cu mare experienţă. Puteți susține această cauză.

Crosul Epilepsy Challenge va avea loc la Timișoara, în 26 mai, începând cu ora 10, cu start din Piața Libertății. Va fi o alergare de cinci kilometri, un proiect al Cluburilor Lions, unde vor participa iubitori de mișcare, medici și asistenți. Pentru crosul care va avea loc la Timișoara vă puteți înscrie aici.

Scopul acestei acţiuni este de a strânge fondurile necesare înfiinţării de noi Centre de Epilepsie și Monitorizare în diferite zone geografice din România, conectate atât între ele, cât și cu centre universitare din țară și din străinătate. Epilepsy Challenge este un cros de 5 kilometri cu caracter participativ, necronometrat.

„Proiectul Telemedicina în Epilepsie a fost iniţiat în 2016 de către un grup de medici, susţinut de Asociaţia Cluburilor Lions România și sponsori. Există încă diferenţe majore între modurile în care se abordează problema epilepsiei în arii geografice din ţară, atât din cauza echipamentelor medicale, cât şi a gradului de pregătire a personalului medical. Telemedicina în epilepsie oferă şansa oricărui pacient la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare. Practic, un pacient dintr-un oraş îndepărtat, intr-o zonă slab deservită medical are şansa de a fi consultat de un specialist din ţară sau din străinătate cu mare experienţă”, a declarat doctor Bogdan Florea, coordonatorul Telepilepsy – Telemedicina în Epilepsie în România.

Epilepsia este afecţiunea sistemului nervos central care permite apariţia unor crize tranzitorii ce tulbură activitatea cerebrală, însă, între crize, pacienţii sunt şi se comportă de cele mai multe ori normal. Oficial sunt înregistrate 130.000 persoane cu epilepsie, dar numărul real în România se apropie de 400.000.

Epilepsy Challenge este un apel de susţinere a pacienţilor de epilepsie, o invitaţie la solidaritate faţă de semeni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor