Medalii de aur si argint pentru trei copii din Timisoara, la Special Olympics Open Games

De Adrian Panduru
2Comentarii
Medalii de aur si argint pentru trei copii din Timisoara, la Special Olympics Open Games
© Tion: Medalii de aur si argint pentru trei copii din Timisoara, la Special Olympics Open Games
Copiii de la Fundația de Abilitare „Speranța” din Timișoara s-au întors acasă cu medalii de la Special Olympics Open Games. Aceștia au obținut o serie de rezultate sportive deosebite, pentru al doilea an consecutiv, la competiția internațională Special Olympics.

Anul acesta, sportivii de la Fundația de Abilitare „Speranța” au fost unici reprezentanți ai României în cadrul Special Olympics Open Games, eveniment sportiv internațional organizat sub egida Special Olympics și destinat persoanelor cu dizabilități intelectuale. Competiția a avut loc la Liviv, Ucraina, în perioada 15 – 18 septembrie 2016 și a reunit un număr de 600 de participanți din opt țări, printre care Ucraina, Polonia, Azerbaidjan, Lituania, Elveția, Belgia, Ungaria și România.

Delegația României a fost constituită din trei sportivi ai Fundației de Abilitare „Speranța”, sub conducerea antrenorului Marius Pârjol. Din lot au făcut parte: Mario Silvestru, Cupșa Andrei și Alexandru Toma. O formulă de succes, care a adus o nouă victorie internațională în palmaresul sportiv al Fundației, demonstrând nu numai că dizabilitatea poate fi învinsă, ci și că terapia poate duce la performanță, în condițiile unei voințe de fier și a perseverenței în muncă.

Sportivii s-au întors acasă cu un bagaj de medalii, ocupând primele locuri pe podiumul premianților:

  • Silvestru Mario: locul 1 și medalie de aur – înot 50 m craul, locul 2 și medalie de argint – înot 25 m craul;
  • Cupșa Andrei: locul 2 și medalie de argint – înot 25 m spate, locul 5 – înot 50 m craul;
  • Toma Alexandru: locul 4 – înot 50 m craul, locul 4 – înot 25 m craul.

Din delegație a mai făcut parte Liliana Cupșa, mama lui Andrei și director clinic în cadrul disciplinei Health Promotion, a Special Olympics Romania. În calitate de specialist desemnat din partea organizatorilor, Cupșa a prezentat, în cadrul competiției, programul Special Olympics „Atleți sănătoși”, destinat sportivilor de vârste fragede.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor