Marș pentru viață, la Timișoara. Evenimentul anual prin care se cere interzicerea avortului

De Adrian Panduru
58Comentarii
Marș pentru viață, la Timișoara. Evenimentul anual prin care se cere interzicerea avortului
© Tion: Marș pentru viață, la Timișoara. Evenimentul anual prin care se cere interzicerea avortului
La Timișoara va avea loc sâmbătă o nouă ediție a Marșului pentru viață. Pe străzile Timișoarei vor mărșălui oameni care cer conștientizarea gravității avortului și obținerea unei legislații favorabile pentru creșterea natalității și pentru protecția familiei tradiționale.

Sub sloganul „Unic din prima secundă”, Marșul pentru Viață va avea loc la Timișoara sâmbătă, 23 martie, începând cu ora 12, cu plecare din Parcul Carmen Sylva, din fața Bisericii „Sf. Maria Regina Păcii”, cu oprire la Catedrala Mitropolitană, punctul final fiind la Prefectura Județului Timiș.

În Timișoara, Marșul este organizat de culte creștine și organizațiile pro-viață și pro-familie și „are ca scop afirmarea dreptului la viață al copilului nenăscut, conștientizarea gravității avortului și obținerea unei legislații favorabile pentru creșterea natalității și pentru protecția familiei tradiționale”, după cum transmit organizatorii. Conform acestora, Marșul pentru Viață este organizat simultan în aceeași zi în circa 134 de orașe din România, dar și în mai multe orașe din Republica Moldova.

„Contrar opiniei publice răspândite la noi în țară, legalitatea avortului nu ajută femeia, nu ajută familia și nu ajută societatea, deoarece:

1. La legiferarea avortului după Revoluția din 89 s-a argumentat că femeile mor în urma avortului căci nu au acces la condiții sigure. Însă statisticile arată că decesele maternale înainte de legalizarea avortului erau foarte rare și că au scăzut constant.

2. Numărul deceselor maternale dat publicității a fost exagerat prin adăugarea a încă trei zero-uri – a recunoscut dr. Bernard Nathanson implicat în lobby-ul pro-avort din SUA înainte de convertirea sa (de la 90 decese maternale pe an din cauza avortului s-a ajuns la publicarea unor cifre de 5.000-10.000)!

3. Scăderea ratei deceselor maternale se datorează progresului tehnic din medicină și îmbunătățirii pregătirii profesionale.

4. Legalizarea avortului a condus în mod indirect la creșterea deceselor maternale, ridicându-se numărul avorturilor efectuate cu un multiplu. În România anului 1990 s-au efectuat aproximativ de cinci ori mai multe avorturi decât în 1989!”, transmit semnatarii acestui demers: Pr. Ioan Chișărău, Biserica Greco-Catolică Timișoara și Associația Darul Vieții, Mons. Johann Dirschl, Episcopia Romano-Catolică Timișoara, Ghiță Alecsei, Fundația Estera Timișoara, Leontescu Constantin, Pastor, Biserica Penticostală Filadelfia, Timișoara și Alexandru Neagoe, Pastor, Biserica Betel Timișoara.

Organizatorii lansează un apel către politicienii români „îndemnându-i să-și asume responsabilitatea misiunii lor de a lucra pentru binele acestei națiuni și să gândească strategii legislative favorabile viitorului acestei țări!”.58Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor