Mars impotriva avortului, la Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
129Comentarii
Mars impotriva avortului, la Timisoara
© Tion: Mars impotriva avortului, la Timisoara
La Timișoara a început Marșul pentru Viață. Reprezentanții mai multor culte participă la un marș prin urbea de pe Bega. Acțiunea este una împotriva avortului și este organizată de cultele din Timișoara.

La Timișoara, ,,Marşul pentru viaţă” a început sâmbătă, 25 martie, în Parcul Carmen Sylva, de la Biserica „Sf. Maria Regina Păcii”. Marșul pentru viață se va desfășura pe traseul Parcul Carmen Sylva – Catedrala Mitropolitană – Prefectură. La Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 12.30 se va oficia Acatistul Bunei Vestiri, iar la ora 13.00 Marșul pentru viață va ajunge pe esplanada Catedralei din Timișoara.

Reprezentanții Asociației Darul Vieții, principalii organizatorii ai marșului, solicită tuturor politicienilor să includă urgent în agenda lor politică „apărarea vieții copilului nenăscut, ceea ce înseamnă interzicerea prin lege a pruncuciderii”.

În România, în perioada 1958 – 2014, s-au efectuat peste 22.638.755 de avorturi, țara noastră aflându-se pe locul doi în lume, după Rusia, în ceea ce privește numărul de avorturi raportat la populația existentă (116,5%).

Organizatorii și participanții la Marșul pentru Viață din Timișoara 2017 doresc în primul rând să atragă atenția guvernanților și societății și asupra următoarelor puncte:

– Prioritatea nevoii de apărare a vieții, inviolabilitatea dreptului primordial la viață al fiecărei ființe umane concepute;
– Necesitatea ca aceste principii să se reflecte în formularea și promulgarea legilor țării;
– Vigilență față de orice tentativă care caută uciderea vieții umane, care caută să minimalizeze importanța și demnitatea vieții în orice fază sau stare de sănătate;
– Familia formată dintr-un bărbat și o femeie împreună cu copiii acestora să fie protejată, ocrotită și sprijinită activ pe toate planurile;
– Nevoia de sprijin pentru femeile însărcinate, familiile cu mulți copii, văduvele sau văduvii cu copii, femeile necăsătorite care au copii;
– Nevoia urgentă a unui electorat responsabil care să urmărească criteriul respectării demnității vieții și a familiei în agenda candidaților politici.

„Noi, organizatorii Marșului pentru Viață, cerem în mod imperios ca aceste cerințe să fie incluse în agenda politică a candidaților și în dezbaterile electoratului. Atragem atenția autorităților țării că ignorarea nevoii de protecție a vieții copiilor nenăscuți și de sprijinire a familiei va duce în mod inevitabil la o prăbușire demografică și morală fără precedent și la dispariția națiunii noastre”, transmit reprezentanții Asociației Darul Vieții.

Manifestarea a început în jurul orei 12, cu discursuri din partea organizatorilor, în fața Bisericii „Sf. Maria Regina Păcii”. Participanții au venit cu pancarte cu mesaje precum „Mami eu te vreau, tu nu mă vrei?”, „Ia-mi mânuța, nu-mi lua viața” sau „Femeile merită mai mult decât avortul”.

După discursurile de început, manifestanții au plecat, în coloană, spre Catedrala Mitropolitană.

17496214_1492715177418951_1545850010_n

UPDATE. Participanții la marș au ajuns în fața Catedralei Mitropolitane

Coloana formată din manifestanți de toate vârstele a ajuns la Catedrala Mitropolitană, unde li s-a alăturat și Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan Selejan, Mitropolit al Banatului, precum și alți reprezentanți ai bisericii.

17505611_1492734724083663_383701495_n

17496314_1492758734081262_1654333530_n

„În România, s-au făcut în 1990 s-au făcut 1.000.000 de avorturi, mai mult decât am pierdut în cele două Războaie Mondiale și de aceea spun că România a sorbit și din potirul amar al celui de-al treilea război mondial, peste noi nu mai trebuie să vină, că a fost. Iubiți frați și surori să punem sabia în teacă, să nu o mai scoatem să ne luptăm cu cele mai neputincioase ființe umane, pruncul din pântecele maicii sale”, le-a spus manifestanților ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului.

UPDATE 2. Manifestanții au plecat în marș spre Prefectura județului Timiș

Participanții la Marșul pentru viață au plecat de la Catedrala Mitropolitană spre Prefectura Timiș. Mitropolitul Banatului a însoțit coloana de manifestanți până la Primăria Timișoara. În fața Prefecturi, organizatorii marșului vor da citire unui memoriu adresat conducătorilor țării despre importanța protejării vieții copilului nenăscut.

sd

dfg

UPDATE 3. Marșul pentru viață s-a încheiat în fața Prefecturii Timiș

Manifestația împotriva avortului s-a desfășurat fără incidente, încheindu-se în fața Prefecturii Timiș, în jurul orei 15, după discursuri ale organizatorilor și citirea memoriului adresat guvernanților.

Articole pe aceeași temă:

Marsul pentru viata la Timisoara – manifestare impotriva avortului129Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor